divendres, 27 de juliol del 2018

Darrer dia a Ayutthaya


Avui he anat a badocar pel mercat. Després de reservar el bitllet de bus d'aquesta nit, m'he submergit pel laberíntic mercat. És un mercat atapeít, amb parades de tot. Algunes amb poc més que un plàstic a terra i el venedor, assegut cames creuades, anar preparant la mercaderia. Altres un parell de taules i un para-sol. Les olors són intenses. Fortes. Algunes ofensives, altres temptadores. El terra moll. Al costat de la carn, verdura i a tocar roba, loteria o d'ofrenes. Entre tant batibull, no és estrany veure una moto, un gos o una rata.



La gent es mou aqueferada, sense aturar-se gaire si no és per negociar un preu.
En sortir del mercat he anat a buscar una barca per fer la volta a l'illa. Just on es prenien hi ha una sala de màquines de peses pública, a l'aire lliure.
El passeig amb barca ha estat ben agradable. Aire fresc i un horitzó ampli. Llàstima de l'aigua. Bruta. Contaminada. De fet és un dels grans problemes de Tailàndia. Res de depuradores, tot directe al riu.

En un parell de punts hem parat. A veure un Buda, com no, on convidaven a menjar i beure. Un got d'aigua embasat que s'obria amb una palleta.
Després en un indret on els locals donen menjar als peixos o n'alliberen i en acabar, a buscar ombra. Ja sigui menjant, fent un cafè o dos, perquè només sortir al carrer la xafogor et deixa xop.



Ara, mentre m'espero en un bar amb música en directe, prenc un altre cafè i després em faré un massatge als peus.
Per cert, he vist força gent amb màscares, de fet la contaminació es nota, tot i que més d'un es treia la màscara per fumar.

Per veure més fotos cliqueu aquí.