divendres, 30 de març del 2018

Montmalús ( 2.781 m. )


Avui hem anat a fer el Montmalús ( 2.781 m. ) amb l'Oriol. Hem anat amb cotxe fins a Grau Roig ( 2.100 m. ), on hem aparcat. Des d'allà hi ha marcat un circuit per a raquetes i esquí de muntanya que va per dins del bosc, evitant pistes, fins al peu del cim. Està marcat amb uns pals llargs vermells i blancs. Molt ben marcat. De fet, fa anys a les pistes d'esquí no volien ni a sentir parlar dels que feien snow i ara passa una mica el mateix amb els que fem esquí de muntanya. Ara bé, el temps posa les coses al seu lloc i si llocs tan poc proclius a ser generosos com Andorra ja busquen alternatives per l'esquí de muntanya, potser aviat arreu passarà i no et trobaràs males cares com a les pistes de Catalunya.
La pujada ha estat prou bé. Neu un xic glaçada i el cel amb clarianes.
Hem començat a enfilar la pala cap al coll ( 2.704 m. ) amb un cel més tapat i només sortir al coll, el vent ens ha tustat fort. A més, el cim s'ha anat tapant. De fet, feia força fred quiets.
Després d'uns instants, i veient que no es destapava i que a més semblava un xic complicat de pujar amb raquetes, hem decidit fer mitja volta.
 De nou, uns metres més avall, el cel s'ha anat destapant, tot i que com que hi havia previsió de mal temps, hem preferit seguir avall.
A la baixada ens hem separat amb l'Oriol. Ell ha desfet el camí de pujada, un servidor, ha baixat esquiant per les pistes, aprofitant la baixada que tenia.
El primer tram des del coll la neu estava bé, però uns metres més a baix, ha canviat a neu crosta, fins a les pistes, on la neu estava impecable.
Ja a baix, hem vist que el cim estava ben ventat i destapat, com si ens acomiadés. Bé, un altre dia serà.

Per veure més fotos, cliqueu aquí.