dissabte, 29 d’abril del 2023

Balma de la Pinassa des de les Arenes

Avui hem anat cap a les Arenes. Hem deixat el cotxe a l'aparcament i hem enfilat amunt per la riera seca, cap al Dalmau. A mig camí hem deixat el trencall que va cap a l'avenc de l'Adernar.
Hem anat pujant per la riera fins que aquesta pren un camí, entre alzines i algun cirerer d'arboç, per arribar fins al peu de la canal de Santa Agnès. Una mica abans d'aquesta, hi ha un indret on hi viu un home. No sé si és el mateix que ja de sagal veia, allà a tocar del camí en una balma. 


La canal de Santa Agnès primer puja suau però ràpidament, entre ziga zagues enmig d'un bosc ombrívol d'alzines, s'enfila cap al Morral del Drac. 

A mitja alçada surt un corriol cap a l'esquerra. En una alzina centenària, mig esborrat pel pas dels anys, es veu la marca que indica el camí. És el camí de la Senyora que va resseguint la Mola a mitja alçada. En un punt determinat, es pot prendre un atall per prendre la Foradada, que et permet tallar la muntanya i seguir el camí uns metres més endavant.

 

El camí està un xic brut, algun tram ens hem hagut d'acotar pels arbustos que creixen, tot i que està ben fresat. Hem anat seguint fins que hem trobat el trencall que porta a sota la Balma. Hi ha una fita natural ben clara, una gran pinassa, ja amb poques fulles, que indica l'indret.

Hi hem pujat. La balma obrada està tal i com la vàrem deixar fa anys amb el Centre Excursionista. De fet la paret ni l'han acabat de pujar ni l'han tirat avall. És un bon refugi, que vàrem anar fent i mantenint net. Al costat hi ha un amagatall on, els emboscats que hi eren, quan sentien gent que arribava, s'hi ficaven i de fet, si no ho coneixes, es fa difícil de trobar. 


 

A l'altra banda s'obre una codoleda amb vistes al Vallès. 

Després d'esmorzar allà, hem anat a buscar el corriol que puja cap al cap al camí de la Font Solella. Per arribar-hi cal superar un pas d'uns tres metres. Superat aquest, es puja per un torrent fins al camí. 

Un cop al camí, aquest està ja ben marcat i net. L'hem seguit fins a un turó, el de Panxa Contenta ( 933 m. ) i després, desfent aquest tros hem acabat d'arribar a la canal de Santa Agnès. 


Hem anat baixant fins arribar a Santa Agnès, que hem visitat i tot seguit ja hem baixat de nou fins a la riera i cap al cotxe.  

És una sortida ben bonica, tot i que el tram de la riera, ara que comença a fer calor, s'ha fet un xic feixuc.