diumenge, 21 de març de 2021

Puig de les Morreres ( 2.212 m. )


 Ahir, amb el Marc, després de molt de temps tancats en el que en diuen el perímetre comarcal, per allò de no escampar virus, si no és que és per treballar, vàrem poder sortir i anar a esquiar. 

Quin vertigen veure que podíem anar per tot Catalunya! Quina alegria! Podíem anar on ens plagués i finalment vàrem decidir anar cap al Port del Comte. Ens va semblar que la previsió meteorològica era la millor i per les webcams, semblava que un xic de neu hi havia.

Vàrem quedar a les set a Manresa. Alguna dormilega es va desdir, però nosaltres, cabeçuts, no i a les set deixàvem un cotxe a Manresa i marxàvem direcció a Solsona. 

Abans de les nou ja érem al Sucre ( 1.770 m. ), a l'aparcament del mig de l'estació. El de dalt, el de l'Estivella, estava tancat. Les pistes d'allà pelades.
Vàrem començar  a pujar per les pistes, cap a la Bòfia. La neu estava molt bé, dins les pistes, al voltant poca. Un xic gelada.

Anàrem remuntant fins al capdamunt i al coll, vàrem decidir no fer el Padró dels Quatre Batlles, es veia molt pelat i anar cap al Puig de les Morreres. Per arribar a peu de cim, vàrem travessar un bosc, amb clapes de neu, algun tram ens vàrem haver de treure els esquís i després, ja a la vall de dalt, vàrem enfilar cap al cim buscant les clapes de neu que allà eren més amples gràcies a que és cara nord.

El cim el vàrem fer sense esquís, creuant-nos amb gent que pujava de l'altra banda caminant. 

La baixada la vàrem fer desfent traça pel mig del bosc fins a la vall i després empalmant amb les pistes. En aquestes la neu estava fantàstica. Bé, de fet, en tot el recorregut on hi havia neu estava molt bé. Un xic dura, amb una petita capa a sobre, però no era pas crosta. 

Finalment una altra esquiada, molt divertida malgrat que no hi havia molta neu, però prou per permetre'ns fer un cim amb esquís pràcticament fins al capdamunt.