dimarts, 8 de gener del 2019

Jocs de taula

Fa temps que penso que el joc és una eina molt potent en l'aprenentatge. No em refereixo tant al fet de fer viure com una experiència de joc una activitat que no ho és, de la gamificació, sinó el joc en sí.
De fet hi ha molts tipus de joc. Un servidor, es va quedar en els jocs clàssics, aquells que a totes les cases hi ha. És cert que veient els anuncis de jocs que surten a la tele, per exemple per aquestes dates, res em feia pensar que en els jocs podies trobar eines d'aprenentatge potents, però amb el temps, i amb les persones adequades, he anat descobrint un món ric i variat, ple de possibilitats i molt divertit. 
D'una banda de la mà d'un pare de l'escola, que periòdicament ve per ensenyar-nos diferents jocs de taula i on he descobert un món nou per a mi, i de l'altra, a partir de la creació, juntament amb tres amics, d'una associació de jocs de taula a Calders: Caldaus. Dels que som, dos són els experts, que fa temps que estan en aquest món i ens ensenyen i comparteixen amb nosaltres diferents jocs de taula i els altres, més o menys anem a remolc, il·lusionats, però a remolc. 
Periòdicament ens anem trobant. Cada dimarts a partir d'un quart de 10 a la biblioteca del poble i allà, descobrim que el món va més enllà del parxís, el connecta quatre i altres clàssics d'aquests i que en aquest univers, hi ha meravelles de jocs, que et fan sentir algú que lluita per eradicar una pandèmia, negocia per construir una ciutadella, un imperi o un poble, col·labora per fer un planeta, treballa per aconseguir un cos sense malalties o bé persegueix un lladre per Londres. De fet, hi ha tantes possibilitats com idees puguis tenir. A més, de la mà d'aquests experts, descobreixes que rere els jocs hi ha uns creadors, amb les seves peculiaritats i excentricitats, i que cada joc esdevé únic i font de gaudi. 
Aquests any a l'escola ens hi hem abocat. No només amb els escacs, en els quals fa temps que creiem en les seves potencialitats, sinó en el gran reguitzell de jocs que permeten als infants desenvolupar múltiples aspectes cognitius i per això hi dediquem temps, perquè ofereixen un gran ventall d'aprenentatges. Ep, i per descomptat perquè és divertit. Molt divertit i captivador. 
Si mai voleu venir a provar un joc, a Calders, i gaudir d'aquesta experiència, podeu passar per la biblioteca, si sou menors de 16 anys acompanyats d'un adult i allà, jugarem a algun joc. Els dimarts a 1/4 de 10. O bé si voleu portar-ne un per compartir, tan és. Com més serem, més gaudirem. Ara bé, sempre va més bé, si abans ens envieu un correu electrònic a  caldausludic@gmail.com per poder fer previsió dels jocs. 
Què, us animeu? Juguem?