dijous, 21 d’abril del 2016

El Calders: Un riu que qualsevol podria creuar caminant per sobre

Sota l'escuma, corre l'aigua
L'aigua que bevem a Calders, mentre no arribi la que ve del Llobregat, que per cert quan van inaugurar la bomba que hi ha a l'entrada del poble que tiba l'aigua de la vall, van descobrir que no havien pensat a fer-hi arribar l'electricitat per fer anar a les bombes, ve de dos llocs. El nucli urbà s'abasteix d'un pou que hi ha cap a la banda del camp de futbol; la Guàrdia s'abasteix del riu Calders. Sota el Castell, uns metres més avall, hi ha un punt de captació i suposo que de tractament.
En èpoques en que no hi ha prou aigua, es pot passar aigua d'una banda a l'altra, els dipòsits comuniquen. El problema és que l'aigua del riu Calders, cada cop està més malmesa, sobretot en èpoques de pluja, que s'obren comportes i baixa el que baixa, com podem veure en aquestes fotos que ens han fet arribar des de Monistrol.
Fa uns dies es va aturar la captació, ho explicaven al Regió7 i els Ajuntaments van començar a moure's, perquè estava massa contaminada d'amoni.
Veient aquestes imatges, espero que les autoritats sanitàries prenguin les mesures necessàries per tal que l'aigua, a Calders, sigui de bona qualitat, tenint en compte l'estat del riu, tot i que tinc els meus dubtes. Veig el riu i em ve de nou al cap aquella pel·lícula tractada de ficció de l'Erin Brokovich.