diumenge, 10 d’abril del 2016

Puigllançada ( 2.405 m. )

Avui hem anat amb el Marc a fer el Puigllançada. De fet, anàvem a fer un altre cim, però l'esquí de muntanya té això. Vas pensant què pots fer i com que només necessites els esquís i neu, pots anar improvisant. Després de les nevades generoses de l'altre dia, ens ha semblat que potser podríem provar un Pedraforca, però aquest, tot i estar nevat, la neu començava força amunt i l'hem descartat. Així doncs, un cop creuat el túnel -si l'han amortitzat de vegades aquesta infraestructura- hem decidit anar a provar el Puigmal. Es veia ben blanc, però ara que han tancat les pistes d'esquí, han barrat la carretera, a uns quatre quilòmetres abans del darrer aparcament i per tant, veient que hauríem de fer aquest tram caminant amb botes sobre asfalt, ens hem decidit per anar cap a la Molina, jugada segura.
Hem deixat el cotxe al Roc Blanc a uns 1.700 metres d'alçada i hem començat a pujar per les pistes. Avui no hi havia massa gent. De fet, ens hem creuat amb molt poca gent. El primer tram, fins al refugi de Costa Rasa puja bastant dret i en un moment ens hem trobat que ja havíem fet uns 300 metres de desnivell. El dia s'anava tapant i destapant. Feia vent i els núvols corrien força. Des del refugi hem anat pujant cap al cim, però en comptes de  pujar per la carena, hem anat pujant per la vall, un xic més llarg però més arrecerat.

Hem arribat al darrer remuntador i des d'allà, amb la neu un xic gelada i ventada, hem pujat a bon ritme fins al cim, on hem coincidit amb més gent.
Des del cim hi ha unes vistes extraordinàries. Cap a ponent, el Cadí, el Pedraforca i la Gallina Pelada. Tots ben blancs de dalt. Cap a llevant, el Puigmal i rere seu la Serra de Madres. Al nord, el Puig Pedrós, els Perics i la Mina, tot ben cobert de núvols grisos i cap al sud, més o menys, el Montseny. De fet la vista és força àmplia. Tot i això no hi hem estat massa, el vent, com ganivetes punxants, ens apressaven a baixar. Just el temps de treure les pells i cap avall.
La baixada ha estat molt bé, en un instant ens hem trobat de nou al cotxe i cap a casa.