divendres, 25 de març del 2016

Pic de Pedrons ( 2.715 m. )


Avui hem quedat amb el Martí, a qui he passat a recollir a Gréixer, per anar a fer esquí de muntanya. A Puigcerdà ens hem trobat amb el David i la Sílvia i tots plegats, ja amb un cotxe, hem deixat l'altre a l'estació de Puigcerdà, hem anat cap a Porta. Hem pujat cap al coll de Porta Pimorent i passat aquest, hem anat direcció el Pas de la Casa, però a pocs quilòmetres ens hem aturat. Hi ha un espai per aparcar, just després de la bifurcació de carretera ( 1.900 m. ).
Només baixar del cotxe ja ens hem calçat els esquís i hem enfilat, pel llom, cap al cim. És un cim molt clar, molt fresat i obert. La pujada discorre entre el Pic de la Mina, a una banda i el Pas de la Casa a l'altra.
La neu estava molt bé. No feia vent i encara que el sol només es veia de tant en tant, no feia fred.
Un cop al coll, gairebé a dalt de tot, ens hem tret els esquís i el darrer tram, la cresta, una cresta fàcil i amb algun tram un xic dret, l'hem fet caminant.
La baixada, en comptes de fer-la per on hem pujat, l'hem fet per una pala lateral que al darrer tram, s'estreny un xic, però amb la neu que hi havia, una neu boníssima i abundosa, ha estat un plaer.
De tornada, quan he deixat al Martí a Gréixer, he dinat allà, on hi eren molts de la colla.
Avui ha estat molt bé, una molt bona esquiada i una bona estona amb els amics. Genial!


1 comentari:

Anònim ha dit...

Gracies tambe per portar els records de la meva esquiada al Pas de la Casa al 1986
M.P.Pich