divendres, 21 de maig del 2010

Tens un correu

Avui he tornat de colònies, tres dies a la Rectoria de la Selva a Navès, amb trenta-quatre nens i nenes de cinquè i dues mestres. Allà hem treballat força i ens hem conegut més amb els infants. Uns dies que han servit per fer pinya, el més important.


La Rectoria de la Selva amb la Serra de Busa al darrera


Unes setmanes enrere, lligat amb això, vaig rebre un correu electrònic que amenaçava les colònies - en general - per les decisions que està prenent el conseller, vaja, per les males decisions d'un economista que fa de conseller d'Educació, per ser exactes.
Certes veus comencen a parlar de limitar-se a exercir dins l'aula, a ser més primmirats. A ser més gelosos amb el seu temps i la seva dedicació. Tants caps, tants barrets, diuen.
Segurament no arribarà la sang al riu, la majoria dels mestres hi veiem el gran valor educatiu d'aquestes i suposo que les seguirem fent, però en Maragall ho està posant fàcil als detractors i com que les decisions d'escola es prenen per consens, només cal una petita part que s'hi oposi per desencadenar un seguit de malabarismes per mantenir-les, prou per complicar encara més el fet de marxar de colònies.


Vistes des del Mirador de la Serra de Busa

El correu era un missatge que convidava a no fer colònies si es mantenien les mesures que proposava el departament, mesures de calendari, d'horari, d'equips directius... vaja, un seguit de mesures que potser caldria revisar i consensuar abans de tirar endavant.
Avui, després de les colònies, em resisteixo encara més a fer-les servir de moneda de canvi, per tot el què comporten, perquè si bé és veritat que cada col·lectiu pressiona amb el què pot, on fa més mal, hi ha aspectes que crec que són territori intocable, territori sagrat. Són massa valuoses com per perdre-les.
Però també és veritat que no tothom pensa igual pel què fa a les colònies, encara que molts pensem de manera semblant pel què fa al conseller.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

Punyetera mania que li tenen a les colònies!
I per què no deixen de comprar llibres de text, per exemple?
o, millor encara, per què no deixen de criticar des del sofà i es posen a construir una alternativa real?

Anònim ha dit...

Els llibres de text són una opció i ja hi ha escoles que els van deixant i substituint per altres formats. De totes maneres a qui afecta, en general, comprar llibres, és a les famílies no al col·lectiu de mestres.

Anònim ha dit...

i deixar d'anar de colònies a qui perjudica és als nens i nenes. Única i exclusivament.
És absolutament increïble que una persona que treballa de mestre, per a protestar contra una retallada que afecta a qui menys culpa en té, pretengui protestar retallant a qui menys culpa en té, que són els seus alumnes.

Sergi ha dit...

Tot i que estic d'acord en què no es poden fer servir les colònies i a més les trobo molt importants, cada col·lectiu reclama els drets laborals amb el què pot i entenc que hi hagi qui les faci servir.
No és el mateix que tallar les rondes, l'aeroport o bé tancar, però és una altra opció i recordem que els mestres també són treballadors i per tant, a part d'apel·lar als seus bons sentiments, cal recordar que treballen per viure.