dijous, 13 de maig del 2010

Sanitat pública

Quina barra! Quins nassos! A sobre hem de sentir que afalaga la sanitat pública catalana.
No només monopolitza el servei i els professionals durant uns dies, sinó que a més a més tanquen tota una ala de l'hospital per ell i per les mesures de seguretat. Possiblement no ha hagut de fer cues ni llistes d'espera ni res de res, no senyor. I a sobre, pagant des de Catalunya.
Que no en tenen d'hospitals a Madrid? La sanitat està transferida, no? La paga la Generalitat, no? Doncs si vol que el visitin, que pagui, que nosaltres ja paguem per tots els seus capricis per una guerra que vàrem perdre.
Aquests monarques foten el què els rota. Que vol casar-se amb una persona que no és de la noblesa, endavant, que som moderns. No passa res, modernitzem la institució. Però si l'única via de modernitzar-la és suprimint-la! Enrere aquests privilegis de l'època medieval, deixem-los allà als castells enrunats. I si volen privilegis, que també tinguin les obligacions, a buscar dona, lletja, de la família però princesa per tal de continuar la nissaga i tenir un proper rei com els d'abans, amb motius dignes com el Gras, l'Impotent, el Geperut, el Calb, el Botella ... i uns quants més.
Però és clar, són prou moderns per canviar allò que els interessa, però no allò que no els és favorable. I els demés, vinga a fer la rosca, que deu minuts de telediari van bé per les enquestes i això que els que manen són d'esquerres... Deuen ser de l'esquerra de l'Eixample perquè sinó, no s'entén.
És com jugar a cartes contra el crupier, amb una baralla marcada, en una cambra plena de miralls i amb jugadors cecs. No perdran mai aquests.
Llàstima que al 1789 no estiguéssim més globalitzats...

2 comentaris:

L'home que posava paraules als sentiments ha dit...

Per si et serveix de consol va demanar la factura per l'atenció mèdica i les habitacions ocupades per ell i el seu seguici.

Anònim ha dit...

Per tant, malgrat ser pública, si tens diners passes per davant de tothom...