diumenge, 7 de febrer del 2010

Control + ç

Des de que al desembre del 2007 en Joan Ferran, socialista de carnet i bufó de vocació va dir allò de la crosta catalana amb les consegüents baixes a Catalunya Ràdio i les davallades d'audiència, la CCMA ha anat seguint un camí erràtic i temorós.
Amb el temps però les aigües es calmen, d'una banda perquè sembla que tornen, poc a poc, a donar la informació des d'aquí, encara que molta ens arriba des d'allà i de l'altra, perquè la lògica de país es va imposant als criteris de partit, i per tant sembla que hauran d'acceptar que aquí no som ben bé com allà.
Arribats a aquest punt jo em pregunto, no és per això que es va fer TV3? Calia reclamar una televisió espanyola havent-n'hi ja un munt? Si volguéssim, sr. Crostes, una visió espanyola de la realitat miraríem els informatius de TV1, potser sí en català, però no és això company, no és això. Volem arribar al món des d'aquí, sense passar per Espanya, sense pagar un altre peatge.
Per sort, ara, si no n'hi havia prou del clam extramurs, fent un pas al davant un grup de membres de la Corporació alcen la veu per tal de reivindicar el sentit de TV3 formant el grup Control + ç, una iniciativa que, com resa en el seu manifest, són un grup de professionals de la CCMA que estan preocupats per la pèrdua d'identitat dels nostres mitjans de comunicació.
I jo dic, JA ERA HORA, sr. Pústules.
Hem sentit collonades - o potser no - i perdoneu-me l'expressió, com discutir si a TV3 es fa servir el mot País Valencià o Comunitat Valenciana, donant una visió patètica i de servilisme supí d'un ens públic propi i que per definició ha d'usar les expressions d'aquí, malgrat que els d'allà reivindiquin una nova terminologia orientada a anihilar la idea de País, o és que parlem de Huesca, London o Perpignan? No, fem servir els nostres referents com ells fan servir els seus, només faltaria Nafres.
Ara bé, ja sé que res és gratuït i que si el nom fa la cosa i la cosa no es pot canviar, canviem el nom i la cosa s'anirà desdibuixant fins a canviar, és cert, Llagues?
Doncs arribats a aquest punt, cal agrair als del Temps, els únics que no baixen del burro, la seva perseverança, ja que a la Catalunya Nord li diuen així i no França Sud i al País Valencià, tal qual, sí senyor, i a qui li piquin les crostes, que vigili que no tingui sarna, perquè malgrat la subtilesa dels atacs, sempre es veu el llautó i malgrat es disfressi d'una falsa llibertat, acabar amb la crosta catalana només vol dir suplantar-la per l'espanyola, no és veritat Crostes?