dimecres, 30 d’agost del 2023

El Castelló ( 659,5 m.)


Ahir a la tarda vàrem anar al Castelló (659,5 m.). Vàrem sortir de l'àrea de pic-nic de Mura. A l'altra banda de la carretera, a tocar de la riera de Nespres, hi ha un corriol que la ressegueix fins que la creua al costat del Molí. Tot seguit, ran de Cal Miqueló, surt un corriol que s'enfila cap al Puig de la Balma. Ara bé, abans d'arribar a aquest, a l'alçada de la Vila, hi ha una fita que trenca al costat de la pista i que s'enfila cap a la Quebeca, les restes d'una antiga masia. Seguint la pista s'arriba a un collet on surt un corriol que s'enfila al Castelló. És una agulla que des de la carretera es veu ben dreta, però que s'enfila a peu pla. 



Té unes bones vistes cap al nord, cap a Rocafort i més enllà, Cadí, Puig Llançada i Tossa d'Alp, mentre que al sud, el Montcau, amb el Puig Andreu que treu el cap al fons, limiten l'atalaia per aquella banda. A més es veu Talamanca i Granera cap a l'est.
És un bon mirador d'aquella zona. De fet, si t'acostes als límits, hi ha una bona timba a un vessant. Una passejada que sorprèn pel que es veu.