diumenge, 17 de setembre del 2023

Fontalba - Puigmal ( 2.910 m.) - Núria - Fontalba


Ahir amb la Gise vàrem anar cap a Fontalba ( 2.000 m.). Després de pagar l'impost revolucionari, prèvia reserva, vàrem fer els 10 km. aproximats de pista fins al coll.
Des d'allà vàrem enfilar cap al cim. És un corriol gravat enmig d'un sol herbós, que s'enfila de manera constant fins al Puigmal ( 2.910 m.). Primer vàrem fer un turonet, per després baixar a un coll per fer la darrera pala. 
Feia força vent, sobretot a les zones obertes. De fet el Puigmal és un cim on hi ha boira o fa vent i de nou ens va passar això. Vent i boira. Fins al cim hi ha uns 4,5 km. Al cim vàrem ganyipar, després de les fotos de rigor, arrecerats en un bivac. 
De tornada vàrem baixar cap a Núria. En hora i mitja vàrem arribar al parc temàtic. Aquell on tot està permès si pagues però que si no pagues s'apel·la a la consciència per tenir cura de la muntanya. Déu n'hi do. 
Després d'un pas fugaç per allà, vàrem prendre el camí cap a Fontalba on en poc més d'una hora hi vàrem arribar. És un corriol que puja i planeja tot resseguint la muntanya.Per cert, a mig camí vàrem trobar algunes llenegues i és clar, les vàrem collir...
És una volta d'uns 15 km i uns 1.130 m. de desnivell de pujada. Una volta molt bonica, fàcil i que passa per llocs preciosos. D'aquelles que de tant en tant cal tornar a fer, malgrat la gentada que hi ha.