dilluns, 20 de juliol del 2020

Emprius ( 883 m. ) i Montcau ( 1.056 m. )

Ahir vàrem anar una colleta cap al Montcau. Érem cinc adults, set infants i dos gossos. De fet sembla un acudit. .
Vàrem aparcar a la carretera que porta al coll d'Estenalles, passat Santllehí. Des d'allà surt un camí prou planer, que va enfilant-se suaument fins al coll dels Emprius, una cruïlla que et mena als Emprius ( 883 m. ), canal del Llor i font del Llor.
Nosaltres vàrem pujar cap als Emprius. Un cop a dalt, vàrem prendre el corriol que porta cap al Cau dels Emboscats. Allà ens vàrem trobar una família ben equipada, amb talabards i tot, a punt per baixar al cau. De fet, no cal res per baixar. Hi ha claus de ferro i no és massa alt. Un saltiró com ens va demostrar el Jordi, que portant a coll al Roc va fer-lo per superar el poc desnivell que li quedava fins al terra i ja està. Són dos trams d'uns tres metres. El primer amb claus i estret, el segon amb una escala. A baix, hi ha una cova amb una obertura a la paret cap a la vall. És un lloc força bonic.
Després d'aquí vàrem anar cap al Queixal corcat. Una agulla que s'assoleix grimpant per dins d'aquesta. Un mirador excepcional de Rocamur i dels encontorns. Vàrem pujar-hi amb la canalla sense problemes i ells ben contents de l'aventura. Això sí, a dalt cal estar a l'aguait perquè la caiguda per tots els costats és generosa. Des dels Emprius tens unes vistes espectaculars de part del Vallès, Bages i Moianès.
Després, vàrem tornar fins a la carena dels Emprius a esmorzar i un cop ben tips, vàrem desfer camí fins al collet.
Allà vàrem prendre el camí que planeja fins a la canal del Llor i pujant un tros, vàrem arribar fins a la cova Simanya. És un lloc ideal per anar-hi amb infants. Una cova espectacular i que els fa somniar amb aventures i històries mil. És aconsellable portar lot, ja que es pot entrar ben endins.
Després de la cova vàrem pujar fins al Montcau ( 1.056 m. ) doncs la baixada la fèiem per l'altre vessant, cap a les Roques de la Coca, vigilats per la Falconera.
Cal dir que és una volta un xic llarga per infants, però que es fa bé si portes força aigua. De fet, nosaltres vàrem fer curt d'aigua, la Mola és un secall, però tot i això, varem sortir-nos-en i crec que tots vàrem gaudir molt.
Aquesta volta, Emprius i Montcau és molt xula, ja que passes per llocs molt bonics i no és especialment dura. Ara, sempre és bo i sobretot ara, anar-hi d'hora.