diumenge, 10 de febrer del 2019

Montmalús ( 2.774 m. )


Aquest matí hem quedat d'hora amb la Montse i el Marc. Força d'hora, a les 7:00 h. al Lleó i des d'allà, en un cotxe, hem enfilat cap a Andorra. Avui anàvem fins a Grau Roig, a fer el Montmalús ( 2.774 m. ). L'any passat vam intentar fer-lo,  però la boira i el vent ens van fer desistir.
Per aquest cap de setmana les previsions eren bones, tot i això, quan hem arribat, el cel estava enteranyinat. Hem aparcat al pàrquing de les pistes i seguint un corriol marcat per a gent que fa esquí de muntanya, hem enfilat directe cap al capdamunt dels remuntadors. A aquella alçada, uns 2.300 metres, el relleu s'aplana un xic per encarar la vall que puja cap al coll, a 2.700 metres. Puja força dret el darrer tram, però la neu estava molt bé. De tant en tant alguna ràfega de vent ens colpejava, però poc. A mitja pujada el sol ha començat a treure el nas.



Els darrers metres fins al coll ens hem calçat els grampons, la neu estava un xic més dura i el pendent augmentava. Ja al coll, hem deixat els esquís i hem enfilat de dret cap al cim, per una pala molt dreta que hem sortejat pujant en diagonal. A dalt, el cim és planer i té unes vistes espectaculars dels cims d'Andorra.
La baixada l'hem fet per on hem pujat, si més no fins al començament de les pistes, perquè a partir d'allà, hem baixat per una pista negre que va directe als cotxes.



Amb aquesta esquiada m'he tret una espineta de sobre, perquè era un cim que tenia ganes de fer i de fet, està molt bé. És poc exigent, variat i amb un dia clar tens bones vistes.


Per veure més fotos, cliqueu aquí.

2 comentaris:

Sergi ha dit...

Un altre cim que no coneixia, diria que no n'he fet cap a Andorra, hi hauré de posar remei!

Sergi ha dit...

Doncs val la pena, és fàcil, freqüentat i ben marcat.