dilluns, 19 de juny del 2017

Pic de Gallinàs ( 2.460 m.), Puig del roc negre ( 2.460 m.), Puig-séc ( 2.665 m.) i Canigó ( 2.784 m.)

Avui hem anat al Canigó des de Cortsaví, al Vallespir. Hi hem anat amb el Josep Manel i el Josep, a portar-hi xirments.


Hem sortit de Calders d'hora, a quarts de sis i cap a quarts de vuit ja érem a Batera on hem aparcat, a la Catalunya Nord. Hem pres un camí que s'enfila cap al Pic d'Estella, però al coll, ja ens hem desviat cap a l'oest, cap al coll de Cirera, a uns 1.700 m i des d'allà cap al Pic de Gallinàs ( 2.460 m. ). Hem fet una aturada que a més de servir per hidratar-nos, ens ha fet comprovar com n'estaven de pesades les mosques. Tots tres ben servits, com si stukes alemanys ens ataquessin o fóssim el Pig pen. La mateixa sensació. Hi hem arribat després de seguir un corriol dret, gairebé escales i tot seguit un flanqueig entre herbes i rocs. Un xic cansat, la veritat.



La canal del Canigó
Tot seguit, després de gaudir del vent que bufava, hem enfilat cap al Roc Negre (2.460 m. ). Des d'allà hem anat seguint la carena, plena de rocs negres com diu el seu nom. Hem anat desgrimpant fins al coll, amb algun flanqueig un xic aeri. Hem hagut de baixar un bon tros, per després enfilar cap al Puig-séc ( 2.665 m. ). Abans d'aquest però, hi ha també un turonet que hem flanquejat tot grimpant. Al Puig-séc hem parat a menjar quatre ganyips i beure un xic. Des d'aquest ja hem vist les primeres persones. Grups que venien de Marialles i que s'enfilaven cap al Canigó (  2.784 m.), per la canal.
Hem arribat al cim cap a les dues i després de fer unes quantes fotos, descansar un xic, ganyipar i deixar els xirments, hem desfet el camí cap al cotxe.

Al cim del Canigó, ple de xirments

El Josep Manel, jo i el Josep.
La tornada s'ha fet llarga. Sobretot perquè feia molta calor i ens ha mancat aigua. És ben secot tot allò. Des de la banda de Marialles hi ha algun rierol, però des d'on veníem res. De baixada hem vist voltors -espero que no es fessin pagues que un de nosaltres lleparia- i un trencalòs.

Flanqueig al Puig-séc

Al final ens han sortit uns 25 quilòmetres i uns 2.000 metres de desnivell. Força bé. M'ha agradat. M'ho he passat molt bé!

Per veure les fotos, cliqueu aquí.