dijous, 4 d’agost del 2016

La Gallina Pelada ( 2.322 m. )

Ahir, com que havíem d'anar avui altre cop a Gósol per anar a buscar al Berenguer -de campaments-, vàrem aprofitar per pujar a la Pleta de la Vila a dormir-hi per avui fer la Gallina Pelada.

Vistes des d'on hem dormit
Hi hem pujat la Lali, el Quirze i jo. Hem fet nit passada la Pleta i al matí hem anat en furgoneta fins a gairebé el coll del Pradell ( 1.600 m. ) on hem aparcat. Des d'allà hem pres un corriol que s'enfila per l'itinerari de la Font Freda. El primer tram s'enfila a tocar d'un torrent pedregós. Segurament les neus d'hivern deuen haver desdibuixat alguns trams, molt erosionats, però les fites i les marques grogues i blanques eren força clares.

Pal indicador a tocar del refugi
El camí puja zigzaguejant fins on es deixen els arbres. A partir d'aquí, una catifa verda ens acompanya fins al refugi. És una catifa plena de flors i insectes. El refugi estava tancat, un cartell deia que obrien dijous ( ? ), suposem que a la nit... És una ascensió agradable però a l'hora solella, sort avui de l'airet.
Un cop al refugi, un corriol molt fresat mena al cim i en algun tram, encara hi ha alguns arbres. El Quirze ha caminat força i entre això i la motxilla al migdia ja fèiem cim.

Deixant enrere la part boscosa
Dalt del cim es té una fantàstica vista del Pedraforca, però del Pollegó Inferior, és una vista diferent a la que estem acostumats, també es veu del Cadí, la Tossa enllà, enllà i de l'altra banda es veu el Port del Compte. Mirant a migjorn Rasos. De fet és una bona atalaia. Un bon indret. A més a més, si més no avui, no està massa freqüentat i és lògic, competir amb el Pedraforca és difícil.
A tocar del cim hem trobat un ramat de cabres i sobre els nostres caps, corbs i a la llunyania, algun trencalòs amb el seu vol majestuós.

El refugi
De baixada ens hem aturat al parc d'aventura de la Pleta on el Quirze ha pogut passejar-se ben amunt i baixar en la tirolina. Bé, una tirolina xica però que a ell li ha semblat genial i és que de fet, ha estat una bona sortida.

Des del cim