diumenge, 5 de juliol del 2015

Penyes Altes del Moixeró ( 2.276 m. )

Aquest matí hem sortit ben d'hora amb el Martí i la Mercè a fer les Penyes Altes del Moixeró ( 2.276 m. ).  Hem sortit del veïnat de Gréixer, a uns mil metres d'altitud, cap a les set i hem anat a buscar la Canal de la Serp. És una canal que puja dreta i zigzaguejant, entre faigs, avellaners i boixos fins al coll de Raset, que s'aclareix. Un cop allà, hem resseguit la carena, tot pujant, entre boscos de pins i pedregar fins a les Penyes Altes on ens hem hidratat, just el temps de fer la foto per tot seguit, baixar cap al coll de Jou.
Un cop al coll de Jou hem anat cap a l'Hospitalet de Roca-sança. A mig camí, també altre cop una canal força ombrívola i dreta, que baixa serpentejant entre eixams d'insectes voladors pesats i enganxosos, hem vist unes creus gravades a la roca; al Roc de les Creuetes. Poc després hem arribat a l'Hospitalet, una granja amb un fotimer de gossos lligats a tots els racons.
Més endavant hem creuat el túnel del Cadí per sobre i hem anat vorejant fins arribar altre cop a Gréixer.
Per cert, avui Gréixer semblava un refugi de muntanya. A més de nosaltres també han passat per allà l'Oriol i la Mari, que venien d'escalar al Pedraforca, i el Marc i la Marta, que tornaven de pujar per la Canal del Cristall.
Avui ha estat un bon dia de muntanya.