dilluns, 4 d’agost del 2014

La Calderina

Una de les primeres coses que va fer el nou equip de govern de Calders quan va entrar a governar, va ser eliminar el Castell de Calders, l'antic butlletí municipal. Un dels motius argumentats, la poca pluralitat d'aquest, ja que es feia des de l'equip de govern i si bé hi havia espai reservat per a l'oposició, les entitats i qui ho volgués, semblava que aquest no era suficient. En aquest butlletí s'hi explicava l'acció de govern i segurament, es donava més rellevància a les coses positives que a les negatives, és clar. Tot i que es parlava de tot. L'altre argument, que suposo que va pesar de la mateixa manera a l'hora d'eliminar-lo, fou la feinada que comporta. Les hores i hores que cal destinar per publicar periòdicament una revista de la qual, segurament, se'n treu poc rendiment polític, ans al contrari, ja que moltes coses se't poden girar en contra.
A partir d'aleshores l'Ajuntament apostà per la creació d'una revista feta per gent allunyada de l'equip de govern. N'impulsà la creació tot proposant-ho a gent que sabia que podia tirar endavant aquesta proposta i se'n desvinculà. I la veritat, el resultat, tot i que té una vessant menys política -té uns apartats reservats a fer d'altaveu de l'acció de govern-, no està malament si volem una revista costumista. Ara bé, a vegades fa la sensació que li fa la feina a l'equip governant, però aquesta impressió és totalment subjectiva, ho reconec.
En el proper butlletí sortirà l'argumentari pel qual l'Ajuntament, govern i oposició -terme en perill d'extinció a Calders-, està a favor del circuit del Canadel,  fins i tot d'aquells regidors que anys enrere fent oposició recolliren signatures en contra de donar la llicència a aquest. El problema és que si volem saber el perquè de tot plegat haurem de pagar. Haurem d'abonar, ni que sigui un sol euro, per saber perquè l'Ajuntament del nostre poble dóna suport al circuit. Informació a la carta. En el sentit de pagar per saber.
Abans, amb l'altre butlletí, que es passava casa per casa, podies saber-ho gratuïtament, estant-hi d'acord o no, ara, no. Tot té un preu en aquesta vida.
A més, si ens envien a la pàgina web, una pàgina web que surt realment mal parada dins del rànquing de pàgines web municipals, no en sabrem res. Si no és que coneixem els codis emprats per indicar tal lloc i tal actuació i desxifrem els resums dels plens.
Vaja, que em sembla que la Calderina, tot i ser una bona iniciativa, li ha tocat ballar amb la més lletja i fer la feina que d'altres, en condicions normals, haurien de fer i fan arreu. Informar als ciutadans sense esperar res a canvi i a sobre semblant més transparents.