dilluns, 28 de maig del 2012

La marató de TV3

A mi em sembla almoina. Ep, sense voler ofendre. Un pedaç per poder-se sentir millor. D'acord que hi ha força gent benintencionada. D'acord que la causa és noble i digne, d'altra banda com tantes altres. Però en comptes de donar morralla per la pobresa, potser que mantinguem els serveis. No sé si m'enteneu. Res de retallar en educació. Menys en sanitat. Ni tocar les pensions. Ni un pas enrere en l'estat del benestar. Mantinguem els serveis i si podem, augmentem-los. I les maratons, per altres fins més complicats. Si voleu, pels banquers. Fem-ne una per Bankia i d'aquesta manera que l'ajudi qui vulgui, no tots i obligats.
Però hi ha paraules que només pronunciar-les els àngels canten i les nimfes ballen. Cap plantejament. La crítica ofen, sembla deshumanitzat. Pobresa dieu? Doncs a  ajudar sense plantejar-se res. Però potser abusem del conte de la llagrimeta. Ajudem-hi. Avoquem-nos-hi. Però no és això companys. No podem eixugar l'oceà amb pals de fregar. Cal buscar la causa, l'origen i atacar allà on neixen les desigualtats. D'aquesta manera no ens acontentarem només posant pedaços, tapant forats per mantenir un sistema que ja ens va bé. És cert que aquests programes són útils, són medicinals, ajuden a netejar consciències. Són somnolents. Avui t'ajudo despenjant el telèfon. Demà et retallo assistència amb una mà mentre amb l'altra mà unto els amics. Patim, patam, el mag ha tornat.
Haurem de demanar a en Pep, imaginatiu com ell sol, que ens inventi un vídeo, tipus final d'Europa. Un vídeo amb cançons i imatges que ens facin aixecar de la cadira i en comptes de donar quatre euros per mantenir oberts dos dies més els menjadors populars, fent que vinguin a buscar el plat de llenties amb una mirada d'etern agraïment -que bons que som-, desviar els diners destinats a rescatar bancs cap a famílies en risc d'exclusió -d'altra banda diners també seus-  i d'aquesta manera evitar l'engreix de les llistes de pobresa. Ep, però només és una idea, mentrestant, anem fent maratons i salvant bancs de gestors enriquits. 

 

1 comentari:

Tinet ha dit...

Diuen que s´han recollit més de 4 milions d´euros, segurament la majoria provinents de gent amb pocs recursos, gent que malgrat passar dificultats han fet un esforç per ajudar gent que encara ho passa pitjor. Mentrestant, un directiu de Bankia s´ha embutxacat, de cop, 14 milions. No sé com descriure el que sento...