dissabte, 5 de maig del 2012

El raid de Calders

El cap de setmana passat vàrem organitzar de prova un raid d'orientació a Calders. És una prova que dura tot el matí, es participa per parelles i es disputen vàries disciplines. Primer els equips havien d'anar a diferents punts del terme corrent. Prenien una fita i quan les tenien totes tornaven al control, el camp de futbol. Entremig havien de fer un petit tram amb patins. Després, amb bicicleta cercar més fites per tornar, un cop les tinguessin totes, al camp, on hi havia el punt de trobada. Entremig de la volta amb bicicleta calia que fessin un descens rapelant i un ascens amb júmer. Un cop acabada la bicicleta un recorregut urbà. Tots aquests es feien amb l'ajut d'un plànol força detallat. I al final, al camp altre cop, tir amb arc i prova especial. En aquest cas la prova especial era empènyer un cotxe un tram no massa llarg.
Va ser una prova. Un test. Van participar pocs equips, bàsicament amics a qui demanàrem que testessin l'organització i ara, un cop ho hem fet i amb les sensacions a les mans, segurament de cara a l'any vinent muntarem el primer raid de Calders, abans de la cursa. I és que per organitzar coses, només cal temps i ganes, ja que de despesa, poca si es vol.
És veritat que ara molts ajuntaments deixen de fer res o senzillament passen allò que s'organitzava a d'altres pobles més oberts, adduint la manca de pressupost, però en realitat, si hi ha ganes i imaginació, encara es poden fer moltes coses. Però cal tenir ganes de treballar i arromangar-se, cosa que darrerament, en molts consistoris, això sembla que només és feina de les brigades municipals, i els electes, a rumiar i passejar, d'altres ja els faran la feina.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Molt bona feina i molt bon post. Com sempre...