dijous, 7 de gener del 2010

De diaris locals, n'hi ha un munt.

Hi ha un diari, l'Indépendant, que ve a ser com un Regió7 o el Punt, però a l'Estat francès. És clar que allà, per tal de no crear consciència de país, les informacions que dóna segueixen una divisió territorial que desdibuixa el què podria ser entès com a límits nacionals, és a dir, el què seria la Catalunya Nord, està inclòs en el Llenguadoc, de manera que es difumina i s'esborra qualsevol referència nacional. Aquest és un dels intents de l'estat francès per tal de minoritzar i esborrar la identitat catalana.
En aquest diari hi ha a més de moltes notícies de la Catalunya del Nord en francès, enllaços des de la redacció en català. Són blogs que ens fan un filtratge de notícies del sud que poden interessar al nord, o segons com a l'inrevés.
De tant en tant li dono un cop d'ull, primer per veure com els va i després perquè també m'interessa el què passa a l'altra punta del país.
Us deixo l'enllaç perquè veieu què els arriba també d'aquí, ara que les televisions del sud les van tancant i les ràdios també per tal de que no tinguin gaires estímuls poc controlats en català i també per aquells que encara desconeixen la catalanitat existent dins l'Estat Francès.