divendres, 22 de gener del 2010

$empre Guanyem Alguns Euro$


Escoltar música mentre et pelen té data de caducitat. Enrera queda escoltar els empallegosos 40 principals. Finalment els han enxampat. Aquests trinxeraires fraudulents, perruquers en diuen, es veu que s'aprofitaven dels músics sintonitzant emissores clandestinament i deixant que els clients escoltéssim música de manera il·legal, tot robant el pa dels artistes.
Ara bé, les guineus de l'SGAE, falcons voraços, protectors dels intel·lectuals i dels creadors de l'Estat, els han descobert i justament els reclamen la quota pertinent per tenir la ràdio encesa. Només faltaria!
Per la seva banda, els perruquers, murris ells, engeguen una campanya perquè portem la nostra música de casa, tot passant-nos la pilota. Caram tu, que en són de filisteus.
Però, no patiu, l'SGAE està a l'aguait i no es deixarà entabanar.
Fixeu-vos sinó que també va enxampar, no sense dificultats, a uns altres deplorables pirates, púrries de la societat, tots ells camuflats de venerables avis que es reunien en un casal per veure la tele sense pagar ni consumir. Valga'm Déu, on s'és vist.
Sort que l'SGAE està en tot i els ha aturat els peus que si no...
I malgrat la gran feina que fan, hi havia qui volia fer befa d'ells, com si no tinguessin raó, però hàbils com són, feren anar un dels seus llargs tentacles i aconseguiren clausurar el sinistre lloc, si més no temporalment.
Ja se sap, no tothom està d'acord en pagar per evitar la pirateria, però és de llei. És de dret. I és que tenen una feina desagraïda, ara bé, cal fer-la malgrat la baixa rendibilitat.
Ja avisen, perquè qui avisa no és traïdor ni mal amic, que també lluitaran perquè qualsevol mitjà que pugui servir per fer còpies - CD, DVD, fotocopiadora, telèfon, càmera... - pagui un cànon d'origen, encara que només serveixi per a ús personal, doncs val més prevenir que perdre un euro volant.