dimecres, 1 de maig del 2024

Castellsapera ( 939 m.)

 

Aquest matí he anat a fer el Castellsapera (939 m.). 

He deixat el cotxe a la Barata ( 619 m.). Allà he pres un corriol que surt ran de riera, travessant una tanca, paral·lel a la carretera, fins que uns metres més enllà la travessa. Tot seguit s'enfila un tram per després, planejar. És el camí ral. Un camí ample i fresat que discorre entre alzines i pins. 

Seguint aquest camí he arribat fins a la font de les Canterelles, una font a peu del torrent que porta el mateix nom. 

Tot seguit he reculat uns quants metres per prendre de nou el camí ral que s'enfila cap a Castellsapera. És un camí molt clar i bonic, que algun tram és molt tancat entre arbres però sempre net, fins arribar a la codoleda que es desvia al castell. Allà hi havia una fita desmuntada que marcava el trencall.


He anat enfilant fins a l'alçada de l'agulla i tot seguit l'he voltat per trobar la canal arbrada que puja fins a dalt. En un tram hi ha una corda fixe, tot i que de fet, tampoc caldria.  

He pujat fins al cim on es veuen unes vistes esplèndides dels voltants. D'una banda Montserrat i el Paller de tot l'any i de l'altre la Mola i el Montcau.  

Després de gaudir d'aquestes he baixat per un torrent a l'altre vessant que m'ha portat de nou al camí principal que mena de nou a la Barata.