dimarts, 27 de desembre del 2022

Sobrepuny ( 1.655 m. )

 Avui hem anat amb la Gise a fer el Sobrepuny ( 1.655 m. ). Hem deixat el cotxe al costat de l'església de la Nou de Berguedà ( 876 m. ). Des d'allà hi ha un pal indicador que marca el camí. Tota la pujada l'hem fet seguint marques de PR, grogues i blanques. 

El camí deixa el poble i va cap a la font del Patsi. En aquesta hi ha una corda fixe per ajudar-te a enfilar i així poder veure com corre l'aigua entre els espadats... quan en baixa. A partir d'aquí el camí ja s'enfila. No hi ha gairebé cap pujada forta, és una pujada sostinguda tota l'estona. Un corriol ombrívol encarat a la cara nord, que s'obre entre faigs i pins. El fet que no pugi de cop, fa que sigui d'aquells cims que s'allarguen, que no acabes d'arribar mai o que et sembla que ja hi ets però de nou s'enfila. Ara bé, és una pujada per gaudir. Pel camí trobes faigs monumentals i en aquestes dates, el trepitjar es fa sobre una catifa de fulles. 

Un cop a dalt hem gaudit de les vistes. Vistes però de cara sud, ja que la cara nord es veu tapada per arbres i només quan hem baixat i hem anat cap al coll del Faig, hem pogut veure el Pedraforca amb la tartera blanca i la Gallina Pelada ben pelada. 

Al cim hi ha un pessebre en un carburer. Allà hem gaudit del sol que lluïa mentre menjàvem quelcom. Després, per no desfer el mateix camí, hem seguit les marques de PR que baixen cap a l'altra vessant, cap al coll del Faig. Les marques del PR segueixen cap a Vilada i a partir d'aquí,  hi ha unes marques grogues que porten cap a la Nou. Ara bé, només les hem seguit un tram perquè consultant el mapa, hem vist que hi havia una petita drecera per anar a cercar el coll de la Plana. Des d'allà, altre cop seguint les marques de PR, hem anat baixant fins a trobar les del GR. Aquest gran recorregut segueix el camí ral i  va fins a la Nou. A mig camí hem trobat la mina de les Agudes. Aquest tram té més pendent i baixa més decidit. 

Ha estat una sortida bonica a un d'aquells llocs que n'havia sentit molt a parlar i que tenia ganes de fer i, de fet, m'ha agradat molt. Una distreta sortida circular per fer en un dia d'hivern quan no hi ha gaire neu per a poder fer una sortida d'esquí de muntanya.