dissabte, 26 de novembre del 2022

Voltant pel Cadí

Avui, amb el Jordi, el Josep i la Gise hem anat cap al Cadí. Hem anat amb cotxe fins al refugi de Vents del Cadí. D'allà hem sortit i hem pres el camí que puja pels Empedrats cap al refugi Sant Jordi. És un camí que va pujant suau, enmig de faigs i a ran de riu. Al terra, per la data, estava cobert d'una catifa de fulles que esmorteïa les nostres passes mentre el so del riu, que baixava poc, acompanyava l'ascensió. Poc després d'iniciar el camí hem anat a mirar com baixava el Bullidor de la Llet, però de fet no baixava. Res d'aigua. 

A l'altre vessant, el riu, un fil d'aigua, es veia cristal·lí i fred, com hem comprovat a la font del Faig. Mentre pujàvem, al costat del corriol, entre parets majestuoses i dretes, petits salts d'aigua s'obrien camí, deixant algun gorg rere seu.  

Hem arribat poc després al refugi de Sant Jordi on hem esmorzat. El dia era fred i en algun tram, que bufava vent, esdevenia gèlid. 

Després d'esmorzar hem enfilat cap a la collada de Galligan. Malgrat la data, encara hem trobat algun bolet; fredolics, llengües de bou i un bec de perdiu, que faran un bon plat saltejat. Després, des del coll hem anat cap a la Boixassa. Un mirador fantàstic de la banda del Puigllançada i tot seguit cap a la Pelosa, on hem gaudit d'unes vistes impressionants del Pedraforca i la Gallina Pelada. 


Des d'allà ja hem anat baixant de nou per una vall pelada i pedregosa cap al refugi, dominada per boixos i algun roure.  

Ha estat una volta ben bonica que ens ha regalat el Josep i a més amb el Jordi, que en sap un munt de natura, ha estat un matí genial, d'aquells que gaudeixes amb la companyia, per qui són, pel que saben i comparteixen. Content i amb ganes de repetir.