diumenge, 31 de juliol del 2022

Pic del Port de Siguer (2.638m.) i Thoumasset ( 2.761 m.)

Ahir vàrem anar amb el Marc i la Montse cap a Andorra. Cap a Sorteny. Vàrem aparcar al final de la pista i carregats amb tot vam pujar cap al refugi de Rialp ( 1.990 m.). És un refugi lliure que està molt bé. Força net, amb llenya a punt per si cal encendre el foc, un plànol de la zona, farmaciola... Des del cotxe al refugi hi ha poc més de mitja hora. A tocar passa el riu.

Aquest matí ens hem llevat a les 6 i a dos quarts ja estàvem en marxa.

Hem pres un corriol que paral·lel al riu s'anava enfilant direcció nord com si anéssim a la Fontblanca. Tot i això, uns metres més amunt, a tocar d'una cabana de pastors, hem girat cap a l'est. Hem enfilat cap al coll de Siguer. Un corriol costerut que primer ens ha portat al coll de Monjo. Allà, sobre l'estany Blau, hem girat per resseguir la carena cap al pic de Siguer. El primer tram hem crestejat un xic però poc després hem fet un flanqueig, sobre herba i un xic dret per agafar el camí que puja del pic del Salt. Sense deixar ja l'herba hem arribat al cim, el pic del Port de Siguer ( 2.638 m.). Després hem fet un descens per herba fins a un collet, per enfilar de nou la cresta fins al Thoumasset ( 2.761 m.). 


El primer tram és una cresta fàcil que va resseguint la línia divisòria de la muntanya buscant pas entre una banda i tram, fins a arribar a l'únic ressalt un xic dret. Una paret amb bones nanses. Passada aquesta, de nou l'avenç és fàcil, amb mans de tant en tant, fins que cal desviar-se un xic, deixant la creta, per fer un flanqueig per herba. Un cop s'acaba, cal enfilar-se directe cap al cim, ja marcat per fites.

És un cim ben bonic i pic freqüentat. De fet no hem trobat a ningú de pujada. Baixant cap a l'estany Blau, ens hem creuat amb dues dones que pujaven per l'altre vessant. 

Un cop al llac Blau ens hem banyat i després d'aquest, hem enfilat de nou cap al Port de Siguer i hem desfet camí fins al refugi i el cotxe.

És una sortida ben bonica a un lloc ben aïllat. Només hem trobat gent quan baixàvem, que devien pujar cap a l'estany.