dissabte, 5 de març del 2022

Pic de Pedrons ( 2.677 m. )

Avui hem tornat a fer el Pedrons ( 2.677 m. ). Hi havia més neu que el darrer cop, tot i que un xic més pesada, més humida. Hem sortit del cotxe amb boira, una boira espessa que ens tapava tot els encontorns, però a mesura que hem anat guanyant alçada, aquesta s'ha anat esfilagarssant fins a desaparèixer. 

Hem fet el cim sense boira i amb alguns núvols al cap. Pujant fins més amunt amb esquís gràcies a les darreres nevades. De fet, la cresta l'hem fet per dalt, seguint el recorregut que traçava el capdamunt de la cresta. 

A la baixada, avui hem pres la pala que baixa dreta cap a la vall. Amb molta neu. Ara bé, un cop feta la primera pala i un tram de flanqueig de la segona, hem entrat de nou a la boira i hem hagut de seguir la traça dels que pujaven des del revolt, per poder trobar el camí, fent unes ziga-zagues que de segur no faríem si ens hi veiéssim. 


Entrar a la boira espanta una mica. Tot es difumina. El cel i la terra es barregen, el relleu es perd i l'orientació és impossible en no tenir punts de referència. Ara bé, sort de les traces i del GPS. 

Seguint-les hem arribat al cotxe, sense massa alegries en baixar, només intentant no perdre-les.

Tot i això ha estat una sortida ben bonica i divertida,, amb bona neu, forces vistes quan s'ha destapat i millor companyia.