dimarts, 10 d’agost del 2021

Pic de Tarbésou ( 2.364 m. ) i estanys negre i blau.

 Fa uns dies vaig anar a fer el pic de Tarbésou ( 2.364 m. ) a l'Arièja. És un bon mirador. La sortida des del coll de Pailhères a 2.000 m. on vaig dormir. 

És un cim que corona les pistes d'esquí de Mitjanes. Un cim encatifat d'herba i ple de bestiar que córrer per allà lliure. 

La pujada és fàcil i franca. Hi ha un corriol que esborra l'herba i s'obre pas zigzaguejant fins al cim. Des d'allà es pot baixar fins als llacs per diferents itineraris. Un baixant per la carena, a banda de ponent per quedar sobre el llac blau, l'altre fins a un collet, entre el Tarbesou i el pic de la Comella de l'ós que et porta fins l'estany negre. El millor la carena, que és circular, l'altre et fa fer dos cops el mateix recorregut.


Fet el cim vàrem baixar fins al collet i primer l'estany negre i després l'estany blau. Allà, una família d'ànecs reclamava peatge, en forma de trossos de pa a l'estany. 

Feia un dia fantàstic. Al matí hi havia boira però ràpidament la vàrem deixar a sota i en arribar al llac, el bany es va imposar. Quina aigua! Fresca, agradable... 


És un cim molt trepitjat. Una volta fàcil i bonica que et permet viure l'alta muntanya. 

Després del bany, desfer el camí fins el coll i tot seguit el corriol que deixant a ponent el Tarbésou et porta fins al coll de Pailhères. 

És un d'aquells cims que m'apunto per fer amb esquís. Només cal anar amb cotxe fins a Ax les Thermes i després, depenent de la neu, pujar més o menys. Aturar el cotxe i enfilar cim amunt.