dimecres, 27 de juny del 2018

Puigpedrós ( 2.914 m. )


L'altre dia, amb l'Oriol, vàrem anar a fer el Puigpedrós ( 2.914 m. ). Vam deixar el cotxe a on es pren el sender que puja cap al refugi de Malniu, a mitja hora a peu.


És un sender costerut, que va passant per zones enfangades, enmig d'amples zones cobertes d'argelaga. De fet el seu perfum se sent força.
Un cop al refugi, vàrem anar cap al llac de Malniu. És un llac força ampli on pasturen vaques a tocar. El vàrem voltar per prendre el sender que puja cap al cim, a tocar del Roc dels Lladres. Aquí ens va costar un xic trobar el camí, ja que el pas continuat de bestiar, ha obert senders arreu, que comencen i s'acaben de cop i volta. Tot i això, al cap de poc vàrem deixar els arbres enrere i vàrem arribar a la carena. Seguint aquesta, sortejant alguna clapa de neu, vam tocar cim ben aviat.



 Les vistes des del cim són impressionants. De fet el Puigpedrós és un mirador privilegiat.
Un cop havent menjat, vàrem anar cap a la Portella de Meranges, el collet, i des d'allà, al refugi lliure Folch i Girona, sota Els Engorgs, un seguit de petits llacs de aboquen l'aigua al torrent que passa a tocar del refugi.
Baixava força aigua. De fet, per aer arribar al refugi vàrem haver de travessar el rierol descalços i després, trepitjant una catifa verda, fins aquest.
Tot seguit, vàrem prendre el GR 11, que surt des d'aquest punt i va planejant direcció Malniu. Ara bé, altre cop, vam anar de cercant el camí, perquè aquest, es perdia sovint.


Fent algunes marrades, vàrem arribar al refugi de Malniu i des d'allà, en poca estona al cotxe.
Va ser una volta ben divertida, d'uns 17 km i més de 1.300 metres de desnivell positiu. 

Per veure més fotos, cliqueu aquí.