diumenge, 21 de gener del 2018

Pedró Quatre dels Batlles ( 2.384 m. ) i Gespeguera ( 2.332 m. )


Aquest matí hem anat a fer el Pedró dels Quatre Batlles ( 2.384 m. ), al Port del Compte.
Ens hem trobat a Manresa, el Josep, el Marc, el Bernat i jo i des d'allà hem anat fins a l'aparcament del Sucre de les pistes d'esquí del Port.
Anant cap allà es veien alguns estels, no estava massa tapat i de fet, a l'aparcament només es veien alguns núvols alts, però el cim estava ben emboirat.
Hem sortit del Sucre cap a les nou i hem enfilat ran de pista fins el primer telecadira. Allà hem pres una pista que marxava cap a la dreta fins uns 200 metres, perquè just al revolt, es pren un corriol que entra al bosc i s'enfila cap a la carena. Els trams oberts, el vent es feia notar, però dins del bosc o arrecerats per la muntanya, el vent s'aturava de cop.
Hem anat pujant fins a un collet, sortint del bosc i des d'allà, a un altre coll més ample, d'on vénen els que surten de l'Estivella.




Pujant altre cop, ens ha començat a nevar un xic, que amb el vent, era neu granulada que ens picava a la cara fort. La solució, ben tapats i capcot.
Hem seguit la carena fins al punt més alt per després, de nou baixar per fer l'última pujada. Si bé normalment ens desviem un xic, per pujar suaument, aquest cop, seguint les traces, hem pujat de dret. De fet la cornisa que es veia no era massa gran. Dalt del cim el vent bufava fort, tant que s'ha destapat un xic.
Un cop fetes les fotos, hem baixat per la carena per anar a fer el Gespeguera ( 2.332 m. ), un cim que sabia que hi era però que de fet, no es veia gens. Hi hem arribat i ens n'hem adonat pel munt de pedres que el coronen.
Després d'aquest hem desfet el camí per tornar al cotxe, això sí, passant per la Bòfia, un avenc que hi ha a peu de pistes.

Per veure més fotos cliqueu aquí.