dilluns, 18 de setembre del 2017

Viure vol dir prendre partit...

M'han enviat això d'un sindicat curiós...

Benvolgut/da company/ya,
Atès que abans del proper 1 d'octubre de 2017 pots rebre algun requeriment de dubtosa legalitat, t'exposem el protocol d'actuació que, en la nostra opinió, cal seguir per ajustar-se a la legalitat vigent:
1.- Si es rep una ordre que s'entengui que pot ser il·legal, s'ha de demanar que aquesta ordre es lliuri per escrit i signada per la persona que la dóna, per tenir constància escrita d'ella.
2.- Informar a l'inspector del centre de l'ordre rebuda i lliurar, en el registre de la inspecció, un escrit explicatiu, adjuntant una fotocòpia de la mateixaPer a això pot utilitzar-se el model adjunt. Amb això es pretén salvaguardar la responsabilitat davant les conseqüències legals del seu compliment.
3.- En el cas que l'ordre rebuda sigui manifestament il·legal, l'afectat té el dret i l'obligació de no acatar l'ordre i de posar-ho en coneixement de l'Alta Inspecció de l'Estat (de forma telemàtica en " directora_educacio.catalunya@correo.gob.es " o de forma presencial en el carrer Bergara, 12. Barcelona) mitjançant l'enviament del mateix escrit explicatiu esmentat en el punt "2", adjuntant també una fotocòpia de l'ordre rebuda.
4.- Si es considera que es pugui incórrer en una situació il·lícita amb conseqüències penals, es recomana posar una denúncia davant la Policia, la Fiscalia o un altre òrgan judicial.
Desitjant que no arribis a trobar-te en aquesta situació, rep una molt cordial salutació
Barcelona, 18 de setembre de 2017
Sindicat AMES (Acció per a la Millora de l'Ensenyament Secundari)

La meva resposta...

Benvolguts,

Primer de tot dir-vos que som una escola i no un institut. Entenc que sou un sindicat minoritari encarat als professionals de secundària, però segurament, amb menys de 500 afiliats, sense representants a la junta de personal, ni delegats sindicals ni tan sols una seu física -diari Ara- desconeixeu força el món escolar i per tant és un descuit a no tenir en compte. 
És d'agrair que us preocupeu pel món docent d'Infantil i Primària tot i que ja tenim els nostres representants, que d'altra banda estan ben arrelats al territori i vetllen pel bon funcionament de l'educació i els seus treballadors, sense entrar en discusions partidistes i interessades sobre els llibres de text.
De totes maneres i amb afany de poder-vos escoltar, restaré a la vostra disposició, si així cal, el proper u d'octubre a l'escola, de les 9 fins a quarts de 9 que tenim previst fer una jornada de portes obertes en cas que no hi hagi cap altre acte organitzat.

Moltes gràcies pel vostre interès

Com ho veieu?