diumenge, 4 de setembre del 2016

De Festa Major

Aquest cap de setmana ha començat la Festa Major de Calders i ha començat molt bé, amb moltes activitats i força engrescadores. 
D'entrada hi havia la proposta d'engalanar les façanes i entre uns i altres, entre uns que s'animen i altres que fan el pas, poc a poc van apareixent façanes engalanades pel poble i això, afegit a les que tenen les banderes del poble i de Catalunya, donen un aire de festa al poble molt interessant. Nosaltres, per cert, també l'hem engalanat.
Ahir al matí hi havia diferents activitats per nens. Bàsquet, escacs, circuit de bicicletes, escuma i petanca. La que potser va estar millor, si més no pels meus, va ser la petanca. Vàrem estar-hi jugant força estona i la barreja d'edat va ser molt divertida. En un determinat moment hi havia jugant una parella de més de vuitanta anys i nens de tres anys, i la veritat, veure les diferents generacions interactuar, va estar molt bé. A més és un joc que enganxa. Ja ho vaig viure a la Catalunya Nord, quan en una trobada per celebrar l'aniversari d'un antic alumne, on em van convidar, vàrem anar amb la seva família i amics a jugar a petanca. Va ser un moment de relació distès, divertit i agradable en que entre bola i bola anàvem xerrant, fent broma i comentant temes, fent i consolidant lligams. 
Al vespre hi va haver, entre altres activitats, un sopar de carmanyola després del pregó. La gent del poble anava amb el seu sopar a la plaça, per compartir i des de la Comissió s'oferien amanides -del concurs d'amanides- i les postres. Altre cop un encert. Acabat aquest, un concert de dos joves de Calders que ens feren gaudir molt.
Avui també hi havia un reguitzell d'activitats i tot i que no les hem fet totes, tenim la sort de poder gaudir d'un programa dens.
Ara hi haurà una aturada fins dijous i després, la traca final, fins al dia onze, darrer dia en que molts anirem cap a Berga a la manifestació d'aquest any.