diumenge, 4 de desembre del 2011

Puigmal ( 2.911 m. )

Avui amb el Marc hem anat a fer el Puigmal des d'Er, a la Catalunya Nord. Feia un dia magnífic, una mica fred de bon matí i amb cel serè. A les valls, boira. De lluny, un cop remuntat un dels collets, es veia sota els nostres peus un mar de núvols i sobresortint, allà a la llunyania, Montserrat i el Montseny. Imponents. 
Hem sortit amb els esquís a l'esquena des del pàrquing, la neu començava uns dos-cents metres i escaig més amunt i només estava empolsinat el primer tram. Un cop calçats però, la neu fantàstica.
Hem anat pujant a bon ritme fins a dalt, els 900 metres de desnivell que hi ha i després, des del cim, hem pogut gaudir d'unes vistes immillorables.
La baixada l'hem fet desviant-nos cap a les pistes d'Er, per no perdre massa alçada i poder aprofitar la neu. Cercant camí, hem acabat baixant per una canal no massa ample on un cop a baix, hem vist que la Píxel, la gossa, ha dit prou. S'ha bloquejat. Estrany, no? Mai fins ara s'havia aturat a un indret i avui, qui sap perquè, li ha semblat que era massa dret i des d'una roca estant, ha començat a bordar. Ni amunt ni avall. Per tant, veient que la cosa s'allargava, m'he calçat els grampons i he pujat a buscar-la. Ara bé, mentre em movia, ella s'acostava, un cop m'aturava, ella també. Finalment però, després d'una estona de jugar al gat i a la rata, ha trobat una sortida en diagonal i després ja no hi ha hagut qui la parés. Excepte al cotxe, que semblava una catifa otomana. No ha piulat en tot el camí.



Avui doncs, altre cop hem triomfat, però amb el sol que feia i la neu que s'enretira, o neva aviat o haurem de deixar-ho per més endavant això d'esquiar. Ara, aquest, ja el tenim altre cop.  

1 comentari:

Miriam Tirado ha dit...

Que bé que ho hagueu passat tan bé!!! Me n'alegro ;)