dimarts, 3 de maig del 2011

Bildu, aurrera!

Uns tenen el GAL, d'altres el franquisme, d'altres són feixistes declarats i d'altres amaguen uns passats igual de grisos. Cap però renega del que va ser, tampoc se'ls demana i si es fa, poc cas fan. I malgrat no tenir un passat immaculat, net i clar, poden jugar. Poden presentar una proposta a les eleccions i la gent pot dir si hi està d'acord o no.
Tots excepte l'independentisme basc d'esquerres.
L'estan atacant per totes bandes i li exigeixen certs postulats que ells mateixos ni es demanen, perquè si s'apliquessin les mateixes postures higièniques, certs personatges desapareixerien de l'escena pública, a més de partits polítics intoxicats.
Encara hi ha en Fraga, el pèndol etern que unes radiacions manté apergaminat respirant odi, voltant per aquests mons malgrat haver estat ministre d'un dictador i haver defensat una guerra. Tenim encara un Gonzàlez o Guerra que diuen, crearen durant el seu mandat uns cossos d'elit que caçaven terroristes, però fent de terroristes, ves a saber. També es presenta un tal Ynestrillas... i així anar sumant. Partits amb passats obscurs.
I si a tots aquests se'ls permet presentar, sense renegar del què han estat, alguns del què són o del què defensen, com és que hi ha partits que es persegueixen tan aferrissadament? Com és que no deixen una sortida política al conflicte del País Basc? Que ja els interessa que només puguin expressar-se amb la violència? Pot ser que Bildu i ETA no siguin el mateix o potser sí, però si l'objectiu d'ambdós és la llibertat del País Basc i un ho reclama per via pacífica i aquesta la tanquen, què faran? Com se'n sortiran?
Els porten a un atzucac. Sembla que vulguin que només puguin escollir entre un model, el de l'Estat únic o bé la resolució armada.
Se'ls veu el llautó i el més trist és que qualsevol opció d'esquerres independentista política del País Basc està destinada a fracassar, perquè els partits estatals, que controlen els tribunals que ells mateixos es maneguen, mai deixaran que s'expressi l'opinió pacífica del país, sempre la vincularan a qualsevol banda armada per tal de treure's oposició. Per mantenir el pensament únic. També ho sabem prou això els catalans.
A Espanya, l'únic que compta és si ets espanyol i t'hi sents. Si defenses l'Estat, de la manera que sigui i amb els arguments que sigui, mai t'il·legalitzaran. Si no et sents espanyol i defenses el teu petit país, buscaran per on fer-te callar. Malgrat siguis pacífic. Penseu sinó en les consultes, en Bildu o qualsevol opció pacífica que amenaci amb el trencament d'aquest Estat.
Per això i com altres cops, Bildu aurrera!