dijous, 29 d’abril del 2010

Pel futur del cinema

Pel futur del cinema quan anem a veure una pel·lícula, segurament en castellà perquè només un 3% és en català, i és una mitjana, de manera que hi ha setmanes que no n'hi ha cap en català, ens passaran un anunci en contra de la llei del cinema. Un anunci, dit sigui de passada, d'aquells que indigna i emprenya, que posa el català com a causa de l'extinció del Cinemaurus Rex.
Propaganda barroera del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya, quatre potentats, que temen veure disminuir els seus ingressos, no tenir pèrdues, amb la nova llei.
Les hipotètiques causes apocalíptiques, totes basades en una visió pessimista i interessada les detallen a una pàgina web que acaben d'estrenar.
Un cop llegits els arguments, cal dir que tenen aquell tuf demagògic i catastrofista on s'intenta fer-nos sentir culpables i alhora buscar una solidaritat interessada recorrent a la por, quan es basen en hipòtesis i dades de difícil contrastació a més de tendencionses.
Preveuen que arribaran menys pel·lícules i seran més cares. A més a més que la gent deixarà d'anar al cinema. Però que ens prenen per innocents, per esmes buits que consumim sense criteri?
Així com hi ha cinema en maltès, n'hi haurà en català i no passarà res. A les distribuïdores els interessa, perquè hi ha mercat. A més a més, el preu de les entrades, ja de per si és car, suposo l'augmentaran amb l'excusa de que han de passar la mateixa pel·lícula en dues sales.
Per cert, que a la seva proposta, els plats trencats els pagarà la Generalitat si hi ha pèrdues, però si hi ha guanys, els repartiran? Vaja, que els números els sortiran.
Mai han mogut un dit per la llengua, ans al contrari, era una nosa als seus comptes i només quan surt una nova llei, comencen a trobar solucions que a dia d'avui mai s'havien plantejat. Per tant, vet aquí la importància d'aquesta llei. Si fins ara ens han pres el pèl, dient-nos que era impossible més pel·lícules en català i un cop hi ha la llei diuen que poden arribar a un 20 %, perquè ens els hem de creure ara aquestes anàlisis interessades que fan si ja fa temps que ens enganyen?
NO PASSARÀ RES. Les pel·lícules les passaran també en català i per això cap cinema tancarà. Si tanquen, serà perquè aprofitaran l'excusa per tancar cinemes que són poc rendibles - en qualsevol idioma - i mantindran aquells on els que surtin els números, facin films en català, xinès o hongarès.