diumenge, 19 de febrer del 2023

Pic de Tarbésou ( 2.364 m. )

Aquest matí hem anat amb la Gise a fer el pic de Tarbésou ( 2.364 m. ). Si bé a la Cerdanya tot està força pelat, en aquest racó de l'Arièja, a tocar d'Ax les Thermes, hi ha força neu. A més, un cop entres a la vall, entres en un paisatge força alpí. Tens sensació d'alta muntanya.


Hem sortit des de l'estació d'esquí d'Ascou Palhières, a uns 1.670 m., pujant pel lateral de la pista. Aquí està permès fer-les servir, només et demanen que pugis arrambat a l'esquerra. 

Hem pujat fins el coll de Palhières i allà ja hem deixat les pistes. Aleshores hem anat remuntant, sobre una neu fantàstica i sense gent enlloc, cap al cim. 


Feia un dia molt assolellat i hi havia força neu. A dalt del cim però, pel vent, es veia pelat a trossos, així doncs, he decidit treure'm els esquís i acabar de pujar amb els grampons. 

Des del cim hi ha unes vistes fantàstiques, des del Canigó fins a tot Andorra i més enllà puntes altes i escarpades que sense el Marc a prop em costa de posar nom.

Després de fer quatre fotos hem anat baixant. Una baixada divertida i franca fins el coll, on m'he calçat els esquís i he gaudit de la pala que baixa directe del cim. Una pala un xic dreta i amb una neu boníssima. Ara bé, he fet un xic de flanqueig per no perdre massa alçada i després haver de remuntar, fins que ja he trobat les pistes i he acabat de baixar per aquestes tot gaudint de la fantàstica neu d'aquest indret.  


Ha estat una bona descoberta aquest cim. Si bé està un xic lluny, és molt bonic i hi ha més possibilitats per fer amb esquís de muntanya, des d'anar als llacs a d'altres cims a tocar d'aquest. Segur que hi tornaré.