dimarts, 1 de setembre del 2015

S'acosta la Diada

Un any més arriba la Diada. Un any més rebem la crida a mobilitzar-nos, a fer-nos presents. A fer-nos veure. N'hi haurà que diran que no servirà de res. N'hi haurà que trauran mèrit a qualsevol acció que ens faci visibles, però la realitat és que el procés, gràcies a la mobilització de milions de persones durant anys, és seguit arreu del món i les pressions, el joc brut i els xantatges que l'Estat ha fet per silenciar l'anhel del poble català, no només queden en entredit sinó que es veuen com el que és, una burda manipulació de la realitat i la demostració més clara de les mancances democràtiques de la pell de brau.
Altre cop estem cridats a fer història, preparem-nos per a l'avantsala de les eleccions. Preparem-nos per a una manifestació massiva abans de les eleccions definitives. Vindran atacs d'arreu. Ens diran de tot. Ens mentiran i coartaran, però ja hi estem avesats. Les seves armes són a nostra força. Les seves mentides, la nostra veritat. Del contrincant no n'espereu treva. Desconfieu de les seves raons. Desconfieu dels seus informes, perquè es desmentiran mesos després.
El dia onze, malgrat diguin que no servirà de res, malgrat diguin que res canviarà, i ho diran per desmobilitzar-nos i adormir-nos, és important sortir al carrer perquè arreu del món se'ns vegi, perquè amb la força de les imatges guanyarem i l'endemà, amb el mandat del poble i les imatges de milions de catalans manifestant-se, se'ns haurà d'escoltar. Se'ns haurà de respectar.
El dia onze, altre cop al carrer, de manera alegre, pacífica i reivindicativa, guanyem-nos el país.