dijous, 16 d’agost del 2012

Dent d'Orlú ( 2.222 m. )

Via Tapa sans dalle
Dimarts passat vàrem anar a fer la Dent d'Orlú. Vàrem sortir ben d'hora del càmping de les Bulloses i anàrem cap a Ax les Termes, on esmorzàrem. Després vàrem prendre direcció Ascou i en comptes d'anar cap al poble d'Orlú, que dóna accés a la cara sud de la Dent, vàrem anar cap a l'estany de Goulours, la vall que va per sobre. Passat aquest estany es pren una pista ran de càmping que puja zigzaguejant fins a l'aparcament. És una pista que passa per entremig d'un bosc fantàstic d'avellaners i avets. El sotabosc es veu impecable, sembla que està esperant caçadors de bolets. És un bosc tranquil, ombrejat, que convida a passejar-hi. Al capdamunt de la pista hi ha l'aparcament, a uns 1.500 m.
A partir d'allà es va pujant per dins del bosc cada cop menys frondós fins al coll de Braseil, des d'on es veu bé la cara nord de la Dent, potser la menys espectacular. Parets dretes però de pedra descomposta i amb força vegetació baixa.
Dalt del cim
De pujada ens vàrem trobar força gent que anava a escalar, més tard, quan baixàvem, gent que hi anava de passeig. El cim és a 2.222 m. i les vistes que ofereix fan de bon reclam. La idea era pujar al cim per la via Tapa sans dalle, una via d'uns 300 metres, però la realitat fou força diferent. A l'arribar a l'aparcament ens vàrem adonar que de bon matí, tot remenant el maleter del cotxe, ens havia caigut un talabard i com que era fosc, no ens n'adonàrem. Per tant, tot i l'oferta d'un conegut de fer-nos un arnés d'emergència amb cintes planes allà mateix, la llargària de la via i la incomoditat d'aquest, ens varen fer desistir i al final vàrem decidir fer una petita excursió fins a les vies i després pujar al cim.
És un magnífic mirador de l'Arieja. Des d'allà dalt estant es té una visió esplèndida de tots els cims del voltant i de més enllà. Malgrat el desengany de no haver escalat, val a dir que l'indret i l'excursió justificaren tot el camí. A més, de tornada, al pàrquing dels busos que pugen a les Bulloses ens varen dir que havien trobar el talabard.
Així doncs, un altre dia serà, de moment ja li hem pres les mides.