dimarts, 3 d’abril del 2012

Canviant lleis

Alguna cosa no rutlla. Quelcom fa pudor. Hi ha disturbis a Barcelona després d'una manifestació multitudinària i en comptes de parlar del motiu de la manifestació es bolquen en els disturbis. En els quatre que van fer bretolades. Deia l'alcalde de Barcelona que els danys pujaven a més de mig milió en mobiliari urbà, també deia que ara no hi ha l'excusa de dir passava per allà si reps una pilota de goma. Déu n'hi do.
Com a resposta als disturbis i acte seguit se'n parla arreu i es comença a parlar de modificar la llei. De considerar aquests disturbis com a lluita al carrer -kale borroka- i equiparar-ho a la lluita antiterrorista. Sembla que alguns dels causants ja són a la presó i la resta, diuen, els perseguiran. D'altres són a l'hospital també. Això és celeritat. Rapidesa. Eficiència.
En aquest cas tots hi estan d'acord i les lleis, casualment, si no van bé, es canvien i poc que costarà.
En canvi hi ha personatges que han desfalcat molt. Molt més que el que ens costaran quatre contenidors cremats i cinc papereres descollades. Milions. I campen tranquil·lament. Millet per exemple. O el cas dels de la ITV. I de modificar lleis, res de res.
Ara, si són polítics, doncs bones pràctiques. Que fan quelcom d'il·legal, doncs inhabilitats. Enlloc es parla de la restitució dels béns. Enlloc de retornar allò pres. Ans al contrari. Amnistia pels que han defraudat milions, bon exemple.
D'aquesta manera potser sí que surt a compte estafar. Si en robes milions, és clar. Una dita deia, si li dec milers d'euros a un banc, tinc un problema. Si n'hi dec milions, el té ell. Doncs això deu passar amb la política. Els que deuen milions no tenen problemes, els tenim els demés i ens fan ballar al seu so.

4 comentaris:

Andreu ha dit...

Carai!!!

Bé,de tot el que has dit estic d'acord amb moltes coses. Ha de pagar Millet , han de pagar els de l'ITV, ha de pagar l'Urdangarin i la seva dona, etc. Però també han de pagar els que van cremar la cafeteria, els que volien fer foc al banc amb gent a dins , o a la borsa de Barcelona , també amb gent a dins, tots han de pagar,perquè tots són delinqüents.

Sergi ha dit...

Sí, i els del banc, també...

Anònim ha dit...

A partir d'ara es veu que les vagues també estaran regulades. Quin dia i a quina hora, a quin carrer et podràs manifestar i a quin no, que podràs cridar i que no, la mida de les pancartes, l'uniforme que hauràs de dur, etc. etc. però sobretot hauran de ser vagues que no molestin a ningú i que ni es notin. Deu ser que aquesta és la finalitat de les vagues: que no es notin. Com aquell acudit del Gila que telefonava a l'enemic per quedar a quina hora els hi anava bé per bombardejar. Som tan políticament correctes, tan educats, tan kumbaiàs i tan polits que arribem a ser una colla de mesells.

Anònim ha dit...

Mira sisplau el comentari a 6 de Febrer. Maria Dolors Pich.