dijous, 14 d’octubre del 2010

Buscar els pèls als ous

Hi ha una expressió nord catalana que diu això, buscar els pèls als ous, per mirar impossibles, per fer-ne un gra massa de les coses i potser per aquell punt de mala fe doncs ja se sap que als ous, de gallina, no hi ha pèls.
Doncs bé, sembla que uns de la Guàrdia Urbana de Barcelona, malauradament deurien ser o uns o altres, veient una noia sola circulant per Can Fanga en un cotxe amb matrícula francesa i adhesiu del Cat, decidiren treure pit i mostrar la seva autoritat. La noia en qüestió havia treballat a la Catalunya Nord durant anys i per això portava la matrícula francesa, i el Cat, perquè vol.
Bé doncs, com dèiem, els de blau, cofois...
- Alto aquí señorita! Perquè trobar un urbà que parli català a Barcelona és com pixar a contravent i esperar no mullar-te... difícil.
Només baixar la renyaren, sí, és així, són alliçonadors els barrufets i li digueren que això de portar el Cat era lleig, antiestètic i perillós, sobretot això, perillós. I és clar, com que per això no la podien multar - ves com ho justificarien -, varen buscar una excusa qualsevol, que si sent espanyola, ho diu el carnet d'identitat señorita... deixeu-me dir que jo en tinc un del Bon Preu, seré ciutadà econòmic?... no ho sé, però perdo el fil...
Doncs això, que hauria de portar matrícula espanyola i més fent temps que havia tornat de França - explica-li a algú que no vol escoltar i va armat que si la Catalunya nord és tal o Pasqual, si per obrir les llaunes d'escopinyes deu fer-ho a cops de cap el sagal.
Però bé, a més de la sanció o proposta de sanció, no sentint-se satisfets, varen anar més enllà. Cotxe immobilitzat i demà a passar pel germà gran, per la Guàrdia Civil, què t'has cregut? Tal com dic, demà a les dotze al "cuartelillo".
D'entrada dubto que li puguin segrestar d'aquesta manera el cotxe i més portar-lo als enciams, però encara que fos possible, seria una manera correcte de procedir? Aquesta és la tasca de la Urbana? Immobilitzar-li el cotxe perquè la matrícula és francesa i porta el cat?
Als pobles, si més no, la policia hi és per ajudar al ciutadà, no per fer el fatxenda i cohibir aquells que no pensen com ells. Són un servei públic.
Home, d'acord que la Guàrdia Urbana ha de fer unes tasques concretes. D'acord també que els civils, ara que no tenen trànsit ni ETA s'avorreixen dedicant-se tot l'any a preparar la desfilada de la Hispanitat, però és la manera correcte de procedir? No hi va haver un excés de zel? Representava un perill potencial?
No ho crec. Senzillament era una presa fàcil. Un objectiu sense dificultats.
Com diuen els espanyols "los mismos perros, pero con distintos collares".

1 comentari:

Mònica Ciurana Risques ha dit...

Hola Sergi! Ara feia dies que no mirava el teu bloc, coses de no tenir internet a casa i d'anar una mica de bòlit a l'escola...
Com sempre, malgrat que encara em cou per dins la ràbia, el teu article m'ha fet somriure i fins i tot riure. Ara just abans d'anar a dormir he volgut pensar coses positives que m'havia aportat aquest episodi (mira, costums que té una abans d'anar a dormir...)i n'he trobat algunes: les bones amistats, la bona disponibilitat dels companys/es de feina, l'acolliment de la família...i, perquè no? que a la vinya del senyor hi ha de tot, que diuen, fins i tot males herbes hi creixen... Voldria afegir una cosa a l'article, que de fet, és la imatge que em ve més sovint al cap i penso que s'ha de saber: he demanat una còpia de l'acta que els havia de signar, i quan un dels dos guàrdia urbans ha tornat amb la fotocòpia al lloc on tenia el cotxe immobilitzat, lluïa al para-brisa del cotxe de la guàrdia urbana una bandera espanyola ben centrada i ben vistosa (no era precisament petita). Això ho pot fer un agent de la guàrdia urbana de Barcelona? Que depèn de l'Ajuntament de Barcelona? Quina sensació d'impotència!!!!! És ben bé que no els he enviat a pentinar llufes (que diuen al Nord) per no haver d'assumir a sobre un "desacato a la autoridad", ara bé, no he deixat de dir ben clar un "Visca Catalunya lliure!", que cadascú defensi el que sent!!!! Abraçada