diumenge, 31 de març del 2024

Volta per les Fogueroses

Avui hem anat amb el Marc cap a la Roca Encavalcada i les Fogueroses. La idea era fer un tros de camí que no havia fet altres dies, baixar cap al Paller de les Fogueroses i després anar cap al Gegant de les Fogueroses. Ara bé, tot i que ja hi he anat molts cops, no hem deixat de passar per la Cova de l'Agulla Petita i de fet, hem esmorzat a dalt a l'agulla, amb una vista espectacular. Cap al sud, vèiem a tocar Roca Mur i més enllà Castellar, i cap al nord, un banc de núvols on tímidament treien el cap el Puigmal i el Bastiments, il·luminats pel sol, mentre la resta quedava amagada rere la nuvolada. 

Hem baixat cap al Paller, on fa anys amb la SEAC hi vam portar infants a escalar-la, i l'hem passat per sota on hem trobat la font de les Fogueroses. Segurament l'hem trobat perquè la pluja d'anit l'ha fet brollar, ja que difícilment l'hauríem vist sense l'aigua que avui baixava. 

Després de la font hem perdut un xic el corriol. Es fa difícil de seguir aquí perquè és un bosc d'alzines sense gaire sotabosc i remenat pels senglars, per tant, el camí sovint es desdibuixa. Ara bé, refiant-nos del GPS, hem pogut trobar-lo de nou sota nostre.

L'hem anat seguint fins a la canal del Senglar. Allà hem vist que a sobre nostre quedava quelcom que es deia els Ulls de l'Abadessa i hem decidit pujar-hi per veure-ho. És un corriol força dret que puja cap al Gegant. A mig camí hem trobat uns forats a la base d'una agulla, els Ulls. Una grata sorpresa.

Després hem seguit pujant. A la part de dalt el camí es desdibuixava, bé, de fet semblava que n'hi hagués més d'un i hem acabat tirant pel dret per arribar a la carena del Pagès.

Com sempre, tot i que avui no hi havia gaire gent, aquesta està a l'eix principal del parc, del Montcau a la Mola, via la carena, sense sortir d'aquí i això fa que aquestes sortides que fem, normalment no trobem a ningú i això és un regal.