dissabte, 9 de juliol del 2016

Sóc desconfiat!

Ara que tenim més temps, que el dia s'allarga i el matí és calorós força d'hora, hem començat a fer neteja. Hem començat a remenar armaris i calaixos i a fer bosses per portar-les a la deixalleria. Una d'elles plena de medicaments caducats i és clar, ens hem dit, no els hem de portar a la farmàcia que recullen aquests medicaments? Però poc després, aquella veueta interior, desconfiada, ja ha parlat.
- Vols dir que les farmacèutiques quan els recullen, no els fan un rentat de cara i altre cop al mercat? I ho he dit en veu alta i és clar, que n'ets de desconfiat m'he sentit a dir.
Però tampoc és massa estrany això de ser desconfiat. Sabem, del cert, que tots els aparells electrònics estan programats perquè al cap d'un temps petin. Sí, i per això algunes empreses no ho fan i en fan bandera, com si no haguessin de ser els malànimes que manipulen els aparells, els que haguessin de justificar les seves males arts. O qui sap si sóc desconfiat perquè un ministre, sí, tot un ministre, fanàtic religiós d'aquells que la seva religió parla de caritat i estima al pròxim, no li fa res destrossar un sistema sanitari amb els milers de morts i damnificats que això pot comportar, perquè el bavós del seu amo guanyi les eleccions. I ara! Per això hauria de ser desconfiat?
O perquè la policia que treballa per tothom, teòricament, estigui a les ordres d'uns, i per raons ideològiques i no de seguretat, fa anar de corcoll a tothom inventant-se informes.
Desconfiat? Poc encara. Ho sóc, potser també perquè al poble bevem aigua d'un riu emmerdat i ens ho amaguen. Diuen que no passa res, no en beuen ells allà a Can Fanga, però possiblement és perquè qui hauria de fer el control i prendre les mesures correctores està de la part del govern i per tant, una mà es renta l'altra.
O qui sap encara, si és perquè les prioritats dels partit fan saltar equips de govern, per exemple a Monistrol de Calders, quan aquests estan treballant bé i davant del dubte, ho demanen al poble en una consulta.
Sí senyors, sóc desconfiat, però els que haurien de fer que fos confiat, fa molt de temps que estan de vacances.