dimecres, 19 de setembre del 2012

Por qué no te callas?

Hi ha gent que callada està més maca. A més, pel que han de dir, perquè embolicar-se. Si quan obren la boca es contradiuen, sobretot si són coronats. Allà on veuen virtuts als altres, estan fent un llistat de les seves mancances. Mèrit, esforç, treball ¿? Vinga home. Ens vol alliçonar? Mèrit? Quin mèrit? El d'haver estat l'espermatozoide més ràpid a fecundar l'òvul reial ? Això ja li val per tota una vida? És clar, suposo que sent un espermatozoide de sang blava el problema era avançar, perquè tots devien tenir pressa per jeure. Perquè sinó... Quin mèrit té ser rei? Com s'ho ha guanyat? Vaja, si no és pels espermatozoides només se m'acut que deu ser pel dia de la neteja de l'escopeta, perquè digueu-me sinó on és el mèrit, jo no el sé veure, però és clar, sent un pobre plebeu... I l'esforç? És clar, llevar-se cada dia amb un horari en blanc al davant deu ser pesat. Feixuc. Vinga a pensar activitats, vinga a pensar on dar-la. I és que deu ser complicat veure què fer durant tot un dia quan pots seguir sense fer res. Et mal acostumes i t'has d'obligar. Cal tenir voluntat. I si parlem de treball... On busquem? A les ciències? Al treball igual a força pel desplaçament? Deu ser això. Perquè si tenim en compte el que es desplaça per anar a caçar, a navegar, a visitar amigues, a esquiar i darrerament a veure la parentela que s'amaga... Alça Manela! Fa uns viatges llargs, força llargs.
Quines penques, la veritat. Voler alliçonar des d'una posició que no té cap mèrit, ni requereix esforç i poc treball, és poc més que cínic.  És humiliant, vexant. Si viu a una bombolla. 
I ens parla de quimeres. Ell. La gran quimera. O no és una quimera al segle vint-i-u voler mantenir uns privilegis arcaics basats en les classes socials transmeses via coit reial? 
És cert que el problema avui ve per uns escrits, ahir per unes declaracions. Algú dirà que els textos els hi escriuen. És ben veritat que les cartes sovint no les escriu, només faltaria que hagués de recordar totes les normes ortogràfiques o posar-se a teclejar en un ordinador, però potser, sent qui és i amb la poca feina que té, s'ho hauria de pensar dues vegades abans de contractar un escrivent, perquè aquest, amb fam de protagonisme, igual es creu allò de la grandesa del càrrec i la institució i es veu capacitat per d'alliçonar als altres.  Déu n'hi do!
Entenc que deu tremolar perquè veu perillar la mamella que el sosté, la monetària que les altres no, però faria bé de practicar ioga o tai-txi i relaxar-se, perquè cada cop que en diu una tot articulant una oració comprensible, posa la pota fins al maluc. El de titani, és clar.
Perdoneu, però algú més ho havia de dir. 
Por qué no te callas! 

1 comentari:

Anònim ha dit...

El rei és una figura, en el sentit literal de la paraula. Això no ho ha escrit ell, ho han fet els seus assessors. Estic segur que fins i tot no ha entès res. (Tinet)