dimecres, 31 d’agost del 2016

Un article interessant

Avui sortia un article a tota pàgina al diari Regió 7 de l'escola. Era un article molt interessant. Explica com s'està treballant a l'escola i cap a on anem. El títol deia que l'escola de Mura està de moda, però segurament el més encertat seria que digués que un tipus d'escola com la de Mura, comença a ser tendència, un petit matís que el que fa és parlar d'un altre tipus d'educar i que moltes famílies busquen. No com una moda, com quelcom passatger, sinó com una aposta de vida. Moltes famílies canvien el lloc de residència per poder donar als seus fills l' educació que ells creuen i l'escola n'és un referent.
De fet, aquest article el que ens diu és la gran feinada que tenim, perquè encara que anem per un camí que ens creiem, no podem abaixar els braços i serà gràcies a l'esforç i la feina de cada dia que l'anirem fent, i no perquè un diari o algú altre ens digui que hi hem arribat, perquè no hi ha destí. El destí és el canvi, és el camí, i aquest es va fent dia a dia. El dia que ens creiem que ja hi hem arribat, ens passarà que ens quedarem ancorats, vivint d'èxits passats, però fallant al projecte, perquè al no saber seguir surfejant sobre l'onada educativa, acabarem sent una escola aturada. Una escola sense propostes engrescadores. Potser un xic més dinàmica, activa i innovadora que moltes, però en perill d'estancar-se tot vantant-se d'uns èxits passats i ja no cercant la millora educativa. I no és que vulgui posar aigua al vi, però el dia que ens creiem que ja ho tenim fet, aleshores haurem fracassat.

Per això, veure l'article m'ha agradat, però alhora m'ha fet adonar de la feinada que tenim. Del que ens queda, per sort, perquè en educació cal sempre intentar anar més enllà, i tot i que hi ha objectius finals, aquests només serveixen per replantejar-se allò que s'està fent i seguir avançant. Són com petites aturades en una llarga travessia, illes en un gran mar, en una travessia que no s'hauria d'acabar mai.