diumenge, 15 de setembre del 2013

Visca les majories silencioses

Nosaltres, anem passant
Talment trilers. Amaguen la bola, t'enganyen i et foten els diners. L'onze varen veure milers de persones al carrer i en comptes de reconèixer, com a mostra de joc net, la fortalesa d'aquest moviment i intentar negociar, treuen la calculadora i fan els seus càlculs. I sembla que la seva calculadora només resta o divideix. Tots els independentistes eren a la via o gairebé, postula el sempre gran orador, ja sigui en castellà o català, ministre d'interiors. Quatre gats, diu pràcticament. I per reblar el clau la bótox fa el conte la llagrimeta. Que no puc sortir de casa, envoltada de senyeres i estelades i per donar l'estocada llagrimosa deplora haver d'escollir entre el pare, la mare o el fill. Quins problemes d'identitat que té l'encara que siguis de plàstic. Jo mai he hagut d'escollir entre els pares i el país. El país és això, país, però res de parentius, per molt que me l'estimi. De fills no en diré res excepte que pobrets infants als que ha tocat aquesta mare tan dubitativa. I és que actuen talment la Inquisició, a base de coaccions, amenaces, pors i tot dictat pel llibre sagrat. Abans era la bíblia, ara la Constitució. Però els millors arguments, els del de plasma. Diàleg. Conversa. Lligams. Però de què parlaran si tot són portes tancades. Però és clar, se sap àrbitre i part, ben jugat, com el tribunal constitucional.
El que està clar és que si tothom té tan clar que la seva posició és la dominant, només cal preguntar-ho, perquè de dividits, ja ho estem i no passa res. Excepte si ets català a Madrid, que aleshores t'insulten, t'agredeixen, et llencen gasos lacrimògens i al cap d'un parell d'hores els detinguts ja surten a passejar per la Cibeles, mentre que si per un rampell cremes un pòster d'un empleat teu, perquè bé li paguem el sou al paràsit faldiller, aleshores pots anar a la presó un parell d'anys. Quin estat més igualitari.
Però bé, seguint la seva lògica, també podem esperar al 12-O i aleshores escoltar la majoria silenciosa. D'aquesta manera ens estalviem un referèndum que sempre porta feina i comparar amb la Via catalana. Faves comptades.

1 comentari:

Anònim ha dit...

tan de bo els del 12 de octubre organitzessin també una via, a veure si aconsegueixen unir més de 4 carrers xD