dilluns, 29 de juliol del 2013

Cal ser modern

Fa uns dies els de mecènix, l'editorial que em va publicar el llibre, em va confirmar que a partir d'ara ja es pot comprar la versió electrònica. Es veu que hi ha gent que s'ha llençat de ple a això de llegir llibres des d'una pantalla i és clar, cal explorar totes les possibilitats. 
La veritat és que a mi em costa. M'agrada el tacte d'aquests. L'olor. De tant en tant necessito anar al meu racó amb llibres i agafar-ne un a l'atzar. Passar pàgines, llegir-ne un tros. Si és dels que ja he llegit i me'n recordo -cosa estranya perquè tinc memòria de peix- intentar refer el fil de la història i si és dels que no he llegit o bé dels que no me'n recordo, intentar lligar una història. Ja de petit, a casa de l'avi, on hi havia llibres a tot arreu, des del bany a qualsevol moble o postada, m'agradava seure al terra i fullejar els llibres. Gaudir de la seva companyia. De la seva presència. I suposo que m'ha quedat. 
Així doncs, com deia, a mi m'agrada la presència física dels llibres, però reconec que a vegades costa carretejar segons quin llibre, sobretot a les vacances, quan l'encabiment de l'equipatge esdevé una obra d'enginyeria i portar una pantalla amb un grapat d'aquests facilita la feina. 
Per tant, si a algú li interessa podrà trobar-lo en aquest enllaç, però tal i com estan les coses i com que sóc dels que creu que no es pot posar preu al fum, amb un missatge aquí us l'enviaré gustós i gratuït.   

3 comentaris:

L'home que posava paraules als sentiments ha dit...

Doncs, sí, Sergi, cal ser modern o, senzillament, adaptar-se a la realitat del llibre d'avui. Jo també sóc un nostàlgic del paper, m'agrada tenir-los a les mans, veure'ls en un prestatge, obrir-los, fullejar-los,...
Però també he provat la lectura digital i la veritat és que m'ha entusiasmat. El meu Reader de Sony és un dels meus tresors més preuats del que només et diria meravelles. I per fer-me passar el mono del paper vaig alternant els dos suports. Estic segur que conviuran sense problemes.

Sergi ha dit...

Quan ho escrivia, la veritat és que pensava en tu i una entrada al teu blog, però no l'he trobat...

L'home que posava paraules als sentiments ha dit...

Potser era aquest: http://vidalectora.blogspot.com.es/2013/05/lectura-i-futur.html ? O aquest altre: http://vidalectora.blogspot.com.es/2013/03/confessions-dun-lector-digital-2.html ? O aquest altre: http://vidalectora.blogspot.com.es/2013/02/confessions-dun-lector-digital.html ?