dissabte, 19 de gener del 2013

Tossa Plana de Lles ( 2.916 m. )


Fa uns dies vaig fer la primera sortida amb esquís de muntanya de la temporada. Després de les darreres nevades i en una pausa del mal temps, vàrem decidir anar a fer la Tossa d'Alp amb la Montse.
El viatge se'ns va fer llarg, sobretot perquè pujant cap a Cap de Reg ( 1.986 m. ) vàrem haver de posar les cadenes. No hi havia massa neu, però  prou com per a no deixar-nos avançar. Resumint, que fet i fotut arribàrem al refugi cap  a les onze tocades. 
Un cop amb els esquís ja calçats, vàrem enfilar cap al refugi del Pradell ( 2.120 m. ). S'hi pot arribar per pistes d'esquí de fons, però com que fan més volta, vàrem anar per corriols i senders ben marcats que passen pel mig del bosc. 
Fins al refugi es veia la traça. No massa però es podia seguir. A partir del refugi, tot i que podíem prendre les pistes fins el coll, vàrem decidir seguir per corriols, ara ja obrint traça. Mig metre de neu pols i sense gaire base. De tant en tant notàvem com els esquís rascaven amb alguna pedra i l'estómac se'ns encongia, però es pujava bé. 
A uns 2.300 m. es surt del bosc i a partir d'aquí, ja s'enfila per un pendent suau cap al cim. És un d'aquells cims que no veus el capdamunt fins que no hi ets. Superes un petit desnivell i et sembla que ja ets al cim, però darrera de la pala, una altra pala i així unes quantes vegades.
Dalt del cim hi havia una vista fantàstica dels Pirineus nevats, tot i que el fort vent que bufava i havia bufat, s'havia emportat força neu. La sensació de fred era força acusada. 
De baixada al primer tram hi havia força neu i estava un pèl gelada, fet que feia que anés bé per lliscar, però un cop perdíem alçada aquesta es tornava més irregular i amb alguna pedra que sobresortia.
Per ser la primera sortida però, va estar molt bé. Vàrem treure el ventre de pena i tampoc vàrem fer massa malbé les fustes. Al cotxe vàrem arribar contents i cansats. Molt contents i més cansats.