divendres, 30 d’agost del 2013

L'Amusic Skazz Band

L'Amusic Skazz Band no ha pogut tocar a la Festa Major Alternativa de Manresa. Un dels seus components, l'Èric Herrera, va participar fa temps en un acte públic en commemoració del 65è aniversari de la formació de l'Estat d'Israel. Personalment m'indigna com es va crear aquest Estat i com actua amb total impunitat sota el beneplàcit d'Europa i dels Estats Units, i per tant, crec que s'haurien de prendre mesures populars i de tot tipus contra aquesta taca allà al final de la mediterrània i resoldre l'ocupació israeliana d'una manera justa i definitiva. D'altra banda però, no crec que ningú tingui el dret de censurar una persona per les seves opinions personals i menys quan es boicoteja i amenaça un grup de música que ni comparteix ni participa d'aquest pensament. Tampoc ell fa servir el grup com a altaveu de les seves inquietuds si es que en fa servir cap.
Actituds de censura com aquesta, atacant una persona pels seus pensaments i de retruc l'entorn proper, ens recorda com funcionava la dictadura. En comptes d'eliminar mitjançant arguments una idea o deixant que la idea es marcís, s'eliminava l'individu que tenia aquell pensament, per d'aquesta manera acabar amb la discrepància ràpidament. Aquests grups que pretenen mostrar el seu desacord amb aquest suport que li atribueixen a l'Èric vers l'Estat d'Israel, no fan més que mostrar la seva vessant més intolerant, més propera a allò que odien, al feixisme que diuen combatre i el que generen és odi,  por i rebuig, ja que la seva actitud és pròpia de qualsevol Estat dictatorial, eliminant el desacord, malgrat aquest no s'hagi fet palès ni s'expressi. Sona a guerra preventiva.
I repeteixo, aquest home és músic i fa música. Les seves idees, si és bon músic, poc ens haurien d'importar, si no és que en fa bandera i vol aprofitar el grup musical de plataforma d'exaltació de l'Estat d'Israel o qualsevol altre inquietud. I si fos així, només cal que es trobi una platea buida i potser entendrà el missatge, però no cal marcar-lo amb una X o amenaçar el grup musical.
Per cert, els he escoltat i m'agraden, m'agraden força!!!


1 comentari:

Robert ha dit...

Hola noi,
Totalment en desacord, la Festa Major Alternativa de Manresa no és el conservatori, ni el kursaal, ni la festa major oficial, els grups no s'han de caracteritzar pel seu talent musical, sinó per la seva coherència amb les reinvindicacions de la FMA, concretament aquest any denúncia del sistema capitalista i la recerca de les alternatives. Festa si, però lluita també, segurament el fet que porti 22 edicions a quedat com una part mes de la festa major oficial, però el seu objectiu no era aquest i els grups/persones que hi participen han de tenir coherència amb el missatge que s'intenta trasmetre al llarg de l'any.
Salut!
Robert