dilluns, 31 de març del 2014

Realitats diferents

Aquesta foto la vaig fer fa anys a una escola de l'Índia. 
Avui, des del Diari Ara, he anat a parar a una pàgina d'un llibre molt curiós. És un llibre fet per un dissenyador i artista de Kènia. En aquest se li proposava el repte de trobar la manera de conscienciar la societat sobre la importància de salvaguardar els drets dels infants i se li va ocórrer fotografiar nens i nenes de diferents països juntament amb la seva habitació. El resultat és sorprenent. Alguns són previsibles, d'altres no tant, però totes les imatges xoquen força.
El que més m'ha sorprès però, és que si bé certs nens dormen en indrets que podríem considerar habituals dins de la seva cultura i que a nosaltres ens poden semblar estranys, disten de ser miserables, com poden ser diferents tipus de cabana, mentre que altres viuen en indrets veritablement mísers. A part d'aquests, n'hi ha un que m'ha sorprès molt, potser el que més i és el d'un nen americà. Increïble. Però bé, ja jutjareu vosaltres mateixos. En totes les imatges s'hi desprèn quelcom d'estrany, de fora de lloc. Alguns molt clars, d'altres no tant. Però veure la realitat d'aquests infants, amb dues imatges, ajuda a valorar allò que es té i a sentir-se un privilegiat; perquè ho som. Massa fins i tot.
L'he cercat per comprar-lo, ja que penso que seria una eina interessant per treballar a l'escola i veure les diferències entre uns i altres, però malauradament està temporalment esgotat. Haurem d'esperar, però és un tema important a tractar.